18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Direkçi terörü lanetledi

Şırnak'ta 15 askerin şehit edilmesiyle büyük üzüntü yaşandığını söyleyen Karabük Valisi Can Direkçi, terörü lanetleyerek, "O yaratıklar, gereken cezaya elbet çarptırılacaktır" dedi.

Karabük'te Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Vali Can Direkçi ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen'in Atatürk Anıtına birlikte çelenk sunması ile başlayan törende konuşan Vali Can Direkçi, terörün 15 gencecik insanın daha canına kıydığını söyledi.

Ahilik Bayramının yanısıra Ramazan Bayramını da buruk geçireceklerini ifade eden Direkçi, "Çünkü yine annelerimizin gözleri doldu, hepimizin yüreği kan ağladı. Babalar feryat içerisinde isyanlarını haykırdılar. 15 tane gencecik evladımız haince, alçakça, yaratıklar, ne oldukları belirsiz mahluklar tarafından öldürüldü. Vatan, millet uğruna görev yaparken canlarını ortaya koydular ve şehit oldular. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Vali Direkçi, suçluların mutlaka cezalandırılacağını da söyleyerek, "Bu millet nice badireleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatmasını bilmiştir. Bundan sonra da aynı birlik ve beraberliği sürdürmeliyiz. Bunu şehitlerimiz için yapmalıyız" dedi.

Vali Direkçi'nin konuşmasının ardından Karabük Belediyesi mehter takımı gösteri yaptı. Daha sonra Vali Can Direkçi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Gülpınar, Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen tarafından yılın başarılı en genç ve en yaşlı esnaflarına plaket ve teşekkür belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 15:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?