18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Direkçi'den Başkan Erer'e ziyaret

Karabük Valisi Can Direkçi, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Erer, Vali Direkçi'ye Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Ziyarette, belediye'nin 24 saat hizmet verdiğini kaydeden Başkan Hüseyin Erer, "Belediye Meclisinin de almış olduğu karar gereği norm kadroya geçildi. Bu uygulama ile belediyedeki müdür sayısı düşürüldü" dedi. Karabük belediyesi olarak özelleştirmeye önem verdiklerini belirten Başkan Erer, "Mart 2004 yılında göreve geldiğimizde Belediyede 611 işçi vardı. Şimdi bu sayısı 454'e düşürdük. Belediye olarak sorunları yerinde tesbit ediyoruz ve en kısa zamanda çözmek için de çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Başkan Erer daha sonra Cevizlidere ve Fatih Mahallesi'nde yapımı devam eden toplu konutlarla ilgili olarak da bilgiler verdi. 2008 yılında Karabük'ün doğalgaz kullanmaya başlayacağını da söyleyen Başkan Erer, "Karabük, Çankırı ve Kastamonu illerini kapsayan doğalgaz projesiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çevre ve görüntü kirliliğini önledik. Yaptığımız çalışmalarda 3 binin üzerinde bina boyandı. Çevrenin düzenlenmesi açısından çok büyük çalışmalar yaptık. Bu konuda vatandaşlarımız bizlere büyük destek oldu. Şehir içi trafiğini düzene sokmak için parkomat uygulaması başlattık ve trafik sorununu büyük ölçüde çözdük. Bu uygulama ile parkomat gelirlerini Karabükspor'a vererek, kulübe gelir desteği sağladık. Şehrimizin su problemini Karasu Projesi ile çözdük" dedi. 

Başkan Erer'in açıklamalarının ardından konuşan Vali Can Direkçi de, "Belediye çalışmalarında çok büyük mesafeler alındığını görüyoruz. Karabük'ün kentleşme sürecini tamamlaması hepimizin talebidir. Kentli olmanın sorumlulukları vardır. İmkanlarımızı birleştirdiğimizde her şey daha güzel olacaktır. Bu Belediyenin görevi, falan kurumun görevi anlayışında olmamalıyız. Bizler her zaman sizlere destek olacağız. Bizim bilgimizden, deneyimimizden ve araç parkımızdan her zaman istifade edebilirsiniz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 15:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?