18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Direkçi'nin liman heyecanı

Karabük Valisi Can Direkçi, Kardemir A.Ş.'nin yapmayı planladığı liman yatırımıyla ilgili yaptığı açıklamada, limanın bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

Vali Direkçi, limanın dünya ile bütünleşmeyi, dünya ile irtibat halinde olmayı sağlayan önemli ulaşım noktalarından biri olduğunu belirterek "Dolayısıyla bizim ürettiklerimizi satabilmemizin, ürettiklerimize kaynak teşkil eden hammaddeyi rahat temin edebilmemizin yolu limanlardan geçiyor. Biz Bartın ve Zonguldak'tan faydalanıyoruz, bir anlamda da şanslıyız. 100 kilometrelik bir mesafede limana inebiliyoruz. Dolayısıyla bizim kendimize ait böyle bir alanımızın olması işlerimizi daha da kolay kılacak daha verimli çalışacağız ve denize Karabük'ün bağlantısını sağlamış olacağız. Bizim de artık kıyımız olacak" dedi.

Limanın yapılmasıyla Karadeniz'e gerçek anlamda sınırdaş olacaklarını anlatan Vali Direkçi, şöyle konuştu: "Bu çok önemlidir. Bundan faydalanmamız lazım. Onun için ben çok önemsiyorum ve tebrik ediyorum. Böylesine bir atılım içerisinde olunması sevindirici. Biz bütünleşme adına bu projeyi destekliyoruz. Ulaştırma Bakanımız geldiğinde bunu konuşmuştuk. O da çok heyecanlandı ve destekçisi olduğunu bize ifade etti. İnşallah bu proje kısa zamanda gerçekleşir ve Karabük için önemli projelerden biri olur."

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 10:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?