18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Küçük Eskipazar'da

VALİ KÜÇÜK, ESKİPAZAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Eskipazar ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Eskipazar ilçesinde bir dizi inceleme, ziyaret ve açılışlarda bulundu. İlk olarak Eskipazar Kaymakamlığını ziyaret eden Vali İzzettin Küçük, burada Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli'den ilçenin genel durumu ve sorunları hakkında kısa bir brifing aldı. Ziyarette bir açıklama yapan Vali Küçük, Eskipazar'ın sahip olduğu maden yatakları ve kültür varlıkları ile Karabük'ün önemli ilçelerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Bugün itibari ilçemizin pek çok önemli sorununun çözülmüş olması bizleri çok sevindirmiştir. Özellikle KÖYDES projesinin yerinde kullanılarak susuz ve yolsuz köy olmadığının belirtilmesi bizleri daha çok mutlu etmiştir. Eskipazar gerek sahip olduğu mermer yatakları, gerek termal suları, gerekse tarihi çok eski yıllara dayanan arkeolojik kazı alanı Hadrianapolis ile geleceği parlak bir ilçemizdir. İlimizin ve ilçelerimizin topyekun bir adım daha ileri gitmesi için bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Vali İzzettin Küçük, Kaymakamlık ziyaretinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, görevli personelden ilçenin asayiş ve genel durum ile ilgili bilgiler aldı. Vali İzzettin Küçük daha sonra Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Dursun Baş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile birlikte Hadrianapolis Antik Kentini giderek buradaki kazı alanları ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Hadrianapolis Antik Kentinin gün yüzüne çıkartılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Küçük, bir taraftan kazı çalışmaları devam ederken bir taraftan da buranın turizme kazandırılması adına ortaya çıkan eserlerin sergilenmesinin önemi üzerinde durdu. Kazı çalışmalarının bir an önce tekrar başlaması hususunda kendisinin de gerekli girişimlerde bulunacağını belirten Vali Küçük, antik kentin gün yüzüne çıkmasıyla Eskipazar'ın turizm açısında büyük bir cazibe merkezi olacağını ifade etti. Vali İzzettin Küçük Hadrinanapolis Antik Kentindeki incelemelerinin ardından, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Yapılandırmacı Mesleki Eğitim Derneği işbirliği ve Eskipazar Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirilen ve 26 kursiyerin eğitim gördüğü “Eskipazar Sürekli Eğitim Merkezi, Mermer ve Taş İşletmeciliği” kursunun açılış programına katıldı. Kursun Açılış programına AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, farkındalığın çok önemli bir husus olduğunu işaret ederek, “Her şeyden önce etrafımızda sahip olduğumuz değerlerin farkında olacağız. Bur farkında olduğumuz değerlere kendimiz de bir şeyler katmazsak, hiçbir şey ifade etmezler. Yani sahip olduğumuz çok kıymetli orman envali ağaçlarımız var. Eğer bu ağaçlar sadece kesilip, biçilip başka yerlerde işlenmesi için satarsak fazla bir şey kazanamayız. Bu ilçemizin ve ilimizin ekonomisi için çok önemlidir. Çok kıymetli mermer yataklarımız var. 1940 yılında devlet erkanı bunun farkına varmış ve Atatürk'ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir'de bu mermerleri kullanarak buna bir değer katmıştır. Ama biz burada seneler geçmesine rağmen bu mermer yataklarını değerlendirerek işlememiş ve değer kazandırmamışız. Bugün ilk adımını attığımız bu kurs ile bu mermerin nasıl işleneceği konusunda ilk çalışmalar başlamıştır. İçine bilginizi ve aklınızı katmadığınız ürünler fazla bir para etmiyor. Ben bu kursun sahip olduğumuz değerlerin farkındalığı anlamında çok büyük bir hizmet olduğunu, bu anlamda Eskipazar ilçemize bir ışık açacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Vali İzzettin Küçük konuşmasının ardından Milletvekili Cumhur Ünal, Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Dursun Baş ve kursiyerler ile birlikte “Mermer ve Taş İşletmeciliği” kursunun açılışını yaptı. 25 kursiyerin eğitim göreceği kursta, kursiyerlere 54 saat teorik ve 336 saat pratik olmak üzere toplam 390 saatlik bir eğitim verilecek. Vali İzzettin Küçük, Eskipazar ziyaretinin son kısmında Akaya Hamamında incelemelerde bulundu. Vali Küçük burada termal tesisin işletme ruhsatını alan Belediye Başkanı Dursun Baş'tan yapılması düşünülen tesisler ve proje ile ilgili bilgiler aldı.

VALİ KÜÇÜK, ESKİPAZAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ KÜÇÜK, ESKİPAZAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
VALİ KÜÇÜK, ESKİPAZAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:58:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?