18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali yol çalışmalarını inceledi

Karabük Özel İdare bütçesi ile Karabük - Kastamonu il sınırlarına kadar yapılacak olan bölünmüş yol çalışmalarında asfaltlama çalışmalarına başlanırken, Vali Nurullah Çakır çalışmaları yerinde inceledi.


14 Nisan 2008 tarihinde başlayan ve Karabük - Kastamonu il sınırlarına kadar yapılacak olan bölünmüş yol çalışmalarında asfaltlama çalışmalarına da başlandı. Vali Nurullah Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve yüklenici firma yetkilileri yolda incelemelerde bulundu. Vali Nurullah Çakır, "Hükümetimizin daha önce model olarak denenen ama 2008 yılında ağırlık verdiği konulardan biride bölünmüş yollarda yapılmış işlerin hızlandırılmasıydı. Bu anlamada da bu hızlılığı artırabilmek içinde model olarak bir birleşik makine parkından yararlanmak, Özel İdare, Devlet Su İşleri, Karayolları ve varsa diğer kurumlarımızın iş makinelerinden yararlanarak, zamanı daha da kısaltarak ve işbirliğini sağlayarak, yine karayollarının teknik denetiminde, Valiliklerin öncülüğünde ekipler kurulmuştu. Türkiye'nin değişik yörelerinde ve hemen hemen her ilimizde bu anlamda Karabük ilimizde de bölünmüş yol çalışmaları 2008 yılında başlamıştı.

Bunun 4.5 kilometresinin satıh kaplamasını yaparak, en azından bu sene ait olabilecek büyük çoğunluğunda nihai duruma gelinmiş oldu. Karabük civarında bunlar size beyanat olarak ulaştırılmıştır. Hem Valimiz tarafından hem de teknik arkadaşlarımız tarafından. Bizim Üniversitemizin bulunduğu bölgemizden, Kastamonu il sınırına kadar hedefimiz, bölünmüş yol olarak kullanabilmek. Kastamonu il sınırına kadar olan bu yol yaklaşık 24 kilometrelik bir mesafedir.

Bununda bu sene 13 kilometresi hedeflenmişti. Bugün bu 13 kilometrenin sanat yapıları ve alt dolgu dediğimiz çalışmaları bitmek üzere. 2009 yılında geri kalan kısımlarında tamamlanarak, arzumuz bizim 24 kilometrelik kısmın bölünmüş yol haline dönüştürülmesidir. Bu temel hedeflerimizden birisidir. 2009 ve 2010 en nihayetinde, şehir geçişi ile Belediyenin koordinasyonu, Safranbolu, Kastamonu Belediyelerinin şehir içi geçiş koordinasyonu anlamında. İlerleyen günlerde bu çalışmalar devam edecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 19:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?