18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Validen hat gerginliği açıklaması

Karabük kamuoyunu uzunca bir süredir meşgul eden Beşbinevler-Safranbolu arasındaki yolcu taşımacılığı sorunu ile ilgili olarak açıklama yapan Vali Can Direkçi, konunun kimseye zarar verilmeden çözümlenmesini istedi.

Vali Can Direkçi yaptığı açıklamada, "Uzun süredir devam eden ve bir sorun olarak karşımızda duran bu konuyla ilgili İl Trafik Komisyonu'nun almış olduğu karara karşı İdare Mahkemesi'ne gidildi ve mahkemenin de vermiş olduğu bir karar var. Dolayısıyla hem komisyon kararının uygulanması, hem de İdare Mahkemesi'nin kararının yerine getirilmesi açısından yeni bir dönem başlamış oluyor. Bu dönemin başlangıcında Safranbolu'da ki arkadaşlarımız özellikle Beşbinevlerden Safranbolu'ya gidecek olan minibüslerin yapılanma alanlarının tespitinde ve çizilecek olan güzergahın tespitinde belediye ile birlikte bazı öneriler ortaya koydular. Biz o önerilere karşın mahkeme kararını da gözönünde bulundurarak bir yazı gönderdik. O yazıya istinaden biz kendi aramızda arkadaşlarımızla konuyu değerlendirerek, ileride çıkması muhtemel bir takım tatsızlıkları önlemek adına bir araya gelmek arzusundayız dediler. Esnaf Odaları Başkanımız Nurettin Tümen'in başkanlığında her iki taraf bir araya gelerek çözüm arayışına girdiler. Bizim de arzu ettiğimiz o zaten. O sonuçları biz de beklemeye hazır olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Kendi aralarında ki toplantıdan çıkacak olan sonuç inşallah uzlaşma olur. Hem minibüsçü esnafımızın hem de vatandaşlarımızın bundan sonra herhangi bir huzursuzlukla karşı karşıya kalmaması adına ne gerekiyorsa o karar ve alınacak olan tedbirlere yakın duracağız" dedi.

Öte yandan minibüsler ile özel halk otobüsleri arasındaki yolcu kapma yarışını da değerlendiren Vali Can Direkçi, "Bu konuda trafik ekiplerimize gerekli uyarıları yapacağız. Bizim için vatandaşlarımızın can güvenliği çok önemli. Buradan hem minibüsçülere hem de özel halk otobüs işletmecilerine sesleniyorum. Yolcu kapma yarışı için vatandaşların can güvenliğini riske atmasınlar. Böyle bir durumda vatandaşlarımız da aracın plakasını alarak bizlere, ilgili yerlere mutlaka bildirerek haklarını arasınlar. Ayrıca dolmuşlara fazla yolcu alındığı konusunda şikayetler var. Bu konuda da trafik ekiplerimiz gerekli kontrolleri düzenli olarak yapacaklar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 12:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?