18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali'den İl Özel İdare'ye ziyaret

Karabük Valisi Nurullah Çakır Özel İdare Binasına giderek İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun'dan yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.


Vali Nurullah Çakır, brifing öncesinde yaptığı açıklamada, Kasım ayında yapılacak bütçe görüşmeleri kararları netleştirmek ve yapılanları değerlendirmek için bilgi alma ihtiyacı hissettiğini kaydetti.

Vali Çakır, "Kasım ayında bütçe görüşmeleri başlayacak.Bütçe görüşmeleri öncesinde kararları netleştirmek için bilgi almaya geldim. Özel İdarelerimizin Türkiye için önemi büyük. Özel İdareler yıllardır Anadolu'yu imar etmeye çalışmıştır. Özel İdareler daha önceden bu çalışmaları yaparken Köy Hizmetlerinden destek alarak en ücra köylere kadar alt yapı hizmeti götürmeye çalışmıştır. Özel İdareler sadece alt yapı ile kalmayıp eğitim ve sağlıkla ilgili alanlarda da hizmet vermeye çalışmıştır. Köy Hizmetleri'nin kapatılmasıyla birlikte, personelinin Özel İdareye geçmesiyle kadrosu genişlemiş, daha aktif ve seri çalışma sergilemiştir.

Bu kurum çok önemli bir fonksiyona sahip. Hükümet tarafından çıkartılan yeni yasa ile birlikte kurumun bütçeden aldıkları paylar artırılmıştır. Bizde Karabük olarak bu paylardan kendimize düşen miktarı Eylül ayı itibarı ile aldık ve kullanmaya başladık" dedi.

Çakır'ın konuşmasının ardından İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Özel İdaresinin il sınırları içinde ve Belediye sınırları dışındaki görevleri, yapılanlar ve harcamalar hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. Genel Sekreter Uzun, brifing sırasında bu yıl köylere ait İmar ve iskan sorunlarının çözülmesi için, bu konulara öncelik verileceğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?