18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Validen inceleme

Karabük Valisi Can Direkçi ve beraberinde Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Safranbolu Harmanlar 60.yıl İlköğretim Okulu 12 derslik ek bina inşaatında incelemelerde bulundular.


Okul inşaatının son durumu hakkında Vali Can Direkçi'ye bilgiler veren müteahhit 11 Ekim 2007 tarihinde başlayan ek bina inşaatının 2 Temmuz tarihine kadar tamamlanarak teslim edileceğini bildirdi.

Vali Can Direkçi ise, "593 bin YTL'ye mal olan bu ek bina inşaatımız tamamlandıktan sonra 16 derslik içinde eğitim-öğretim için tüm imkanların olacağı okulda büyük bir rahatlama olacak ve birçok okulumuzda olduğu gibi burada da tekli eğitime geçilecektir. Ben önümüzde ki eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan okulumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Okul inşaatında yapılan incelemelerin ardından Okul Yöneticileri, Öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliğinin de katıldığı toplantıda ise okul rengi büyük bir çoğunluğun katılımı sonucu belirlendi. Burada ki renk belirleme toplantısında bir konuşma yapan Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Üretici ise, "1984 yılında eğitim-öğretime başlayan okulumuz bir çok sıkıntılarla günümüze kadar gelmiştir. 8 yıllık zorunlu eğitimin başlaması ile birlikte bu sıkıntılar daha da artmıştır. Zaten fiziki şartları yetersiz olan okulumuz, çok amaçlı salon bölünerek ve Bolu'dan getirtilen prefabrik evlerden derslik yapılmıştır. Fiziki yapımızın eksikliğinden dolayı eğitim bölgemizde ki bir çok öğrenci başka okullara kayıt yaptırmak zorunda kalmıştır. Yıllardır içimizde kanayan bir yara haline gelen ek binanın yapımını sağlayan Sayın Valimize ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.


Vali Can Direkçi, burada yapılan incelemeden sonra yapılması düşünülen Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesi için gösterilen arsada da incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?