21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Validen kültür merkezine yeni çözüm

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük-Kastamonu yolu üzerinde Kılavuzlar köyüne yapılan Olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin ile birlikte 3 bin metre kare alan üzerine inşa edilen olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulunan Vali Çakır, inşaatın bu yıl gelen 1.2 milyon YTL ödeneğinin bitmesinden dolayı inşaatın 3 ay önce durduğunu ifade etti.

Çakır, inşaatın 2 yıldır devam ettiğini ve bugüne kadar 2.5 milyon YTL ödenek geldiğini ve inşaatın tamamlanması için 7 milyon YTL'ye ihtiyacı olduğunu bildirdi. Olimpik yüzme havuzunun bulunduğu alanın 22 dönüm olduğunu ve tamamının Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait olduğunu da öğrenen Vali Çakır, Karabük'e yapılması planlanan Kültür Merkezinin buraya yapılması gerektiğini söyleyerek, Spor Müdüründe araziyle ilgili proje ve etüt çalışmalarını istedi.

Karabük Üniversitesi kampüslerinin karşısında kalan bölgeye yapılan olimpik yüzme havuzunun bulunduğu araziye kültür merkezinin de olmasıyla daha da canlanacağını belirten Vali Çakır, hafta başından itibaren burayla ilgili gerekli çalışmaları başlatacaklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 20:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?