18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali'den Müteahhite sert tepki

Karabük Valisi Can Direkçi, Polis Meslek Yüksekokulu inşaatını incelerken yüklenici firma yetkilisini sert bir dille uyararak, "Bugüne kadar verdiğiniz sözlerden bıktık. Size 15 Haziran'a kadar son bir süre daha veriyorum. Ya istenilen düzeyde inşaat devam eder yada tasınızı, tarağınızı toplar gidersiniz" dedi.


Vali Can Direkçi, beraberinde İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Bayındırlık Müdürü Halil İbrahim Köse ile birlikte Polis Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Sorunlu olarak çalışmaları devam eden inşaatın yüklenici firma yetkilisini sert bir dille uyaran Vali Direkçi, "Biz polis meslek yüksekokulunu çok önemsiyoruz. Bizim için burası üniversite bünyesinde ki bir yüksekokul kadar değerli. Tamamlandığında burada 500 öğrenci okuyacak ve idari personelle birlikte Karabük'e büyük katkı sağlayacak. Ancak aylardır bu inşaatın yavaş gitmesi bizi üzüyor ve bizi büyük bir sıkıntıya soktu. Sizin yüzünüzden Karabük halkına mahcup olduk. İnşaatın başlaması için biz size 25 Eylül 2006 yılında yer teslimi yaptık. 29 Eylül 2009 tarihinde ise buranın tamamlanması lazım. Burası için 4 milyon 800 bin YTL para geldi. Ancak siz bu paranın 2 milyon 300 bin YTL'sini harcayabildiniz. Artık bizde tahammül kalmadı. Burası bizim onurumuzdur. Gerekirse tasfiye kararını alacağız.


Size 15 Haziran tarihine kadar müddet veriyorum. 15 güne kadar bitiremezsen buradan tasını tarafınızı toplayıp gideceksiniz. Bu benim size son ikazımdır" dedi.
Yetkili Ahmet Sümer ise, "Evet sayın valim; siz bize ne söyleseniz haklısınız. Şu anda 32 işçiyle çalışıyoruz, ancak bu sayı çok yakın bir sürede 100 kişiye çıkacak. Ben size namus sözü veriyorum. İstenilen süre içinde biz bu inşaatları tamamlayarak hem Karabük halkına hem de size olan sözümüzü yerine getireceğiz" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 20:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?