18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vekiller HES inşaatını gezdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal beraberinde AK Parti İl Genel Meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile birlikte HES İnşaatı'nda incelemelerde bulundu.

Rönesans İnşaat Enerji Grubu bünyesinde yer alan Filyos Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş tarafından gerçekleştirilen Yalnızca Regülatörü ve Hidro Elektrik Santralinde incelemelerde bulunan AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal'a bilgi veren Filyos Enerji İnşaatı Mühendisi Fatih Ars, projeye geçen yıl şubat ayında başladıklarını ve bu yılın Temmuz ayı başında hizmete girmeyi planladıklarını ifade ederek, "Filyos Çayı üzerinde kurduğumuz HES'te makine ve teçhizatımız yurt dışından geldi.

OSB'ye vereceğimiz enerji ile ilgili nakil hatlarımızı tamamladık. Burada debimiz saatte 75 metreküp olup, yaklaşık 15 megawat enerji üreteceğiz. Yıllık 4 bin saat çalışacağı varsayılarak 60 milyon kilowat/saat enerji üretmeyi hedefliyoruz. Karabük'ün yaklaşık yüzde 15 oranında meskenlerin enerjisini karşılaşmış olacağız aydınlatma yönünden" dedi.


Milletvekilleri daha sonra Firma yetkilileri tarafından HES inşaatı tarafından köye yaptıkları su damlama sistemlerinin yer aldığı su depolarını da inceledi. Yapılan inceleme sonrası bir açıklama yapan Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Filyos Enerji'nin yaptığı yatırımı Karabük'e yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, "Bölgemizde bu projelerden 5-10 tane daha proje peş peşe gelecek. Bundan sonra artık su akacak ama Türk bakmayacak. Bu sularımızı enerjiye çevirip ekonomiye kazandıracağız. Firma yaptığı yatırımın yanında Kahyalar köyüne de destek vererek, yangın havuzu, tarım alanlarının sulama projelerini gerçekleştirmişler.

Filyos Enerji ve Artı Yapı tarafından sosyal çerçeve içersinde yaptıkları projeler ile devletimizin de yükünü bir nebze azaltmışlardır" diye belirtti.
Ülkede 5-6 yıldır her alanda çok ciddi çalışmaların olduğunu söyleyen Milletvekili Cumhur Ünal ise " Gerek Devletimizin gerekse özel sektörümüz yatırımlara hız verdi. 5-6 yıl öncesine göre ülkemizde fırsatların iyi değerlendirdiğini ve kendi kaynaklarını çok iyi kullandığını görmekteyiz. Daha önce bu imkanlarımız yoktu. Önceden akıp giden sularımıza, esen rüzgara bakıyorduk. Ama şimdi bunlar geride kaldı. Artık fırsatları kendine çeviren devletimiz ve özel sektörümüz her alanda hızlı hareket ederek kalkınmanın öncülüğünü göstermekte" dedi

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?