23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Karabük'te faaliyet gösteren firmalardan Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisinde dereceye girenler, düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Defterdar Mümin Sayın, Karabük vergi tahsilatı sıralamasında Türkiye genelinde yedinci sırada yer aldıklarını söyledi.

21-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan 22. Vergi haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Defterdarlığınca düzenlenen yemekte, 2009 Vergilendirme dönemine ait, 2010 yılında Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamesi veren mükelleflerden il bazında dereceye girenlere Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan hediyeleri verildi.

Büyük Kulüpte düzenlenen programa Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan, Rektör Vekili Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ovacık Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, Defterdar Mümin Sayın, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve dereceye giren vergi mükellefleri katıldı.

Ödül töreni öncesi açılış konuşması yapan Defterdar Mümin Sayın, öncelikle dereceye giren mükellefleri tebrik ederek, "Maliye Bakanlığından alınan son bilgilendirmeye göre Karabük vergi tahsilatı sıralamasında yüzde 83,9 tahsilat oranı ile iller arasında 7. sırada yer almaktadır. Bu durum ilimizde vergi mükelleflerinin vergi ödeme bilincinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Bizler Karabük Defterdarlığı çalışanları olarak birlik ve beraberlik içinde vergi mükelleflerimizle ve vatandaşlarımızla en iyi ilişkileri kurarak, onlara en seri ve en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ben bu vesile ile tüm vergi mükelleflerimizi kutluyorum" dedi.

Törene katılan Vali İzzettin Küçük ise yaptı konuşmada modern devletlerin en önemli özelliğinin ve temel dayanağının, vergi veren vatandaşların hesap sorabilirliği üzerine kurulu olduğunu ifade ederek, "Vergi veren insan hesap sorar. Yani normal bir devlette yönetilenlerin, yönetenden hesap sorabilme hakkı olabilmesi için vergi vermesi gerekir. Eskiden vergi çok yaygın değildi. Modern demokrasilerin gelişmesi zaten vergi veren insanların çoğalmasıyla mümkündür. Bugün mutlulukla öğrendim ki ilimiz Türkiye genelinde vergi tahsilatı oranlamasında 7. sırada yer almış. Karabük ili devletine, milletine, kanunlara bağlı, gerektiği zaman her türlü fedakarlığı yapabilecek insanlarla dolu. İş yapmak, işçi çalıştırmak gerçekten zor bir iştir. Bunu herkes başaramaz. Ben bundan dolayı öncelikle tüm Karabüklü işadamlarımızı tebrik ediyorum. Yine dereceye giren vergi mükellefi işadamlarımızı da ayrıca kutluyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gelirler Vergisinde ve Kurumlar Vergisinde ilk beşe giren vergi mükelleflerine Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediyeleri verildi.

Kurumlar Vergisinde birinci sırada yer alan Kardökmak A.Ş. yetkilisine ödülünü Vali İzzettin Küçük verirken, ikinci olan Karçel A.Ş yetkilisine Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan, üçüncü olan Mescier D.Ç. San. Ltd. Şti. yetkilisine Defterdar Mümin Sayın, dördüncü olan Karçelsan A.Ş. yetkilisine Rektör Vekili Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş ve beşinci sırada yer alan Özmetal D.Ç. Ltd. Şti. yetkilisine Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ödüllerini verdi.

Gelir Vergisinde il genelinde birinci ve ikinci olan mükellefler isimlerinin açıklanmasını istemezken üçüncü sırada yer alan Hakan Tan'a ödülünü Ovacık Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, dördüncü sırada yer alan Ayhan Köse'ye TSO Başkanı Pehlivan Baylan ve beşinci sırada yer alan Hayrettin Aydın'a ise ödülünü TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal verdi.

Ödül töreninin ardından düzenlenen tören yemekle sona erdi.

VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 12:46:02
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 18:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?