18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vergili görevine başladı

29 Mart Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Karabük Belediye Başkanı seçilen Rafet Vergili, Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak, görevine başladı.
Mazbatasını Ağır Ceza Reisi Mustafa Kahya'nın elinden alan Başkan Vergili, "Devlet kurumlarının ilimizde nasıl bir şekilde çalıştığını seçim kurulu bir kez daha göstermiş oldu. Seçim kurulunda çalışan tüm arkadaşlara bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Ağır Ceza Reisi Mustafa Kahya ise, "Karabük'te seçim çekişmeli geçti. Ancak, siyasi partilerimizin tüm çalışmalarından memnunuz. Karabük'te bir tane adli vaka meydana gelmeden seçimi tamamlamış olduk. İlçe seçim kurulundaki arkadaşlarımız ve partilerimiz çok özverili davranışlar gösterdiler" diye söyledi.
Mazbatasını alan Vergili, beraberinde MHP İl Başkanı Nurhan Barışkan ve çok sayıda partili ile birlikte yürüyerek Karabük Belediye hizmet binasına geçti. Belediye binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından belediye önünde toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yapan Başkan Vergili, "Burada düzenlenen törene katılan kardeşlerimi ve büyüklerimi selamlıyorum. Şimdi bizim ilk günden buyana söylemiş olduğumuz düşünceleri tek tek inşallah buradan yansıtacağız. Biz şu sözü vermiştik. İnşallah bu belediye başkalığı seçimlerini kazandıktan sonra kesinlikle siyaset yapmayacağız demiştik. Siyaset yapmadan Karabük'e çok değişik bir anlayışla hizmet getireceğiz. Allah'ın izni ile bu hizmetlerimizin zaman içerisinde nasıl geldiğini hepiniz görecek ve taktir edeceksiniz. Bizim mahalle aralarında, sokaklarda, caddelerde esnaf arkadaşlarımızın ağırlamasından dolayı mutluluğumuz bambaşka. Bizi bu göreve layık gören tüm Karabük'lülere teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmanın ardından dualar edildikten sonra kurban kesimi yapıldı. Alkışlar eşliğinde Başkanlık koltuğuna oturan Vergili, Karabük Belediye Başkanlığı koltuğunda ilk açıklamasını basın mensuplarına yaptı.


Eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer'in katılmadığı devir teslim töreninde ilk açıklamasını yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şunları söyledi:
"Ciddi bir program yapıp göreve başlamış olacağız. Şu anda geldik Karabük Belediye Başkanlığı makamına oturduk. Önce şu projeden veya bu projeden işe başlayacağım diyemiyorum. Çünkü bu projelerin hepsi de Karabük'ün olmazsa olmazı. İlk olarak bunların planlamasını yapacağız. Belediyede ki iş gücünü ne kadar kullanabiliriz, dışarıyı ne kadar kullanabiliriz gibi programları yaptıktan sonra 3 ay gibi bir süre sonra hizmetler başlayacaktır. Yeni belediye binasına gitmeyeceğini daha önceden söylediğini hatırlatan Başkan Vergili, "Bana sinirliydi, kavgacıydı deniliyordu. Aslında böyle bir huyumuz yok. Şimdi bir seçim döneminde seçimlere iki ay kalmasına rağmen ben ve diğer partilerin belediye başkan adayları yeni hizmet binasına gitmeyeceğiz dediler. Ama çok hızlı bir biçimde yeni hizmet binasına taşınılıyor. Amerika'da bile bir başkan seçimlere 9 ay kala hiçbir karar organına imza atmıyor. Artık bizlerin de buralara gelmesi lazım. İnsanların fikirlerine saygılı olunması lazım. Üç ay beklenebilirdi, bu seçim çünkü, kimsenin kazanacağım diye bir garantisi olmaz ki. Biz gitmeyecez dedik gitmedik. Ne olacak şimdi bu söylemiş olduklarımın kavga ve çekişme ile ne alakası var. Buna göre burada çalışma düzenini kuracağız, nasıl kuracağız bunları düşüneceğiz. Bir kısım arkadaşlarımız orada, bir kısmı burada bunları ayarlayacağız. Karabük halkına hangi konuda söz vermiş isek o yerine gelecek. Projelerin hepsi de Karabük halkı ile paylaşılmadıktan sonra hiçbir projede geçerli değildir. Projeler yapılırken Karabük halkı ile konuşulacak. Biz ne dedik orayı hastane yapacağız dedik. Belirli bir fikirler var burayı rektörlüğe de verebiliriz, bu Karabük halkı ile paylaşılmadıktan sonra ne hastane yapılır ne rektörlüğe verilir. Bu bina Karabük'ün hizmetine verilecektir. Bizim hizmetimizde değil, belediyenin hizmetinde değil bu bina Karabük'ün hizmetinde olacaktır. Her proje halkla paylaşılacaktır. Bu bir sıkıntı, biz burda, personel orada. Biz nasıl gidelim, söz verdik. Karabük halkına sloganımız neydi 'Sözünün Eriydi' gidip oturalım mı yani."
Basın mensupları tarafından Hüseyin Erer'in devir teslim törenine katılmadığı hatırlatılması üzerine Başkan Vergili, "Benim saat 11.00'de mazbata alacağımı biliyorlardı. Ben kendisini buraya bekliyordum. Hüseyin beyin burada olmasından da mutluluk duyardım. Bizim şu saatten sonra particiliğimiz olmaz. Seçim çalışmaları süresince hiç kimse ile meselemiz problemimiz olmadı. Ama biz kendisini burda görmek isterdik" diye belirtti.


"HESAPLAR İNCELENİR"
Yine bir basın mensubunun "Hesapları incelettiniz mi" şeklindeki sorusuna da Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Hesapları devralmak gibi bir şey olmaz. Hesap her zaman geriye dönük incelenir. Bu normal şirketlerde bile 10 yıla yönelik her türlü hesaplar incelenir. Geçmişten herkes sorumludur. Ben hesapları inceletmeden geçmişin ibrasını yapamam. Ama şunu herkes çok iyi bilsin, ben Karabük Belediye Başkanlığı görev sürem bitmeden üç ay önce müfettişleri çağırırım gelecek ve yeni seçilecek arkadaşa mutlak suretle müfettiş tarafından ibra edilmiş hesapları teslim edeceğim. Bunu zamanı geldiğinde herkes görecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz uluşan IP: 85.105.152.xxx Tarih : 7.04.2009 15:08:07

BAŞKANIM HARŞEYDEN ÖNCE HAYIRLI OLSUN ALLAH UTANDIRMASIN....PROJELERİNİZ MÜTHİŞ İNŞALLAH AKSİLİK CIKMAZ.YENİ BİNAYA TAŞINMAMAKLA GERCEKTEN TAKTİR TOPLADINIZ..AMA BAZI ÇEVRELERİN TEPKİSİNİ ALDINIZ .ÇÜNKİ MAKUL FİYATA BELEDİYENİN YANINDA YER ALANLAR VE YERİ OLAN BAZI KESİMLER SİZDEN NEFRET EDİYOR ..ÜLKÜCÜLER DEĞİL SADECE ,BÜTÜN KARABÜK HALKI SİZE GÜVENİYOR ..