18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vergili'den 3 yılın dökümü

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 3 yıllık icraatlerini aktardığı toplantıda Karabük’ü kent yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Yenişehir büyük kulüp’te yapılan ve slayt eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda 3 yıllık icraatları anlatan Belediye Başkanı Rafet Vergili, “ Biz seçim sürecinde 2014 vizyonu adı altında gerçekleştireceğimiz projeleri ortaya koyarak göreve talip olduk ve halkımız bizi tercih etti ve göreve geldik. Bu süreçten sonra bizim öncelikli hedefimiz rahat, ucuz yaşanabilir bir kent oluşturmaktı ve bu yönde çalışmalarımıza başladık” dedi.

Göreve geldikleri günden buyana belediye iş gücü ve yapılan ihalelerle 250 milyon TL’lik hizmet gerçekleştirildiğini de anlatan Vergili, “ Bunları sırasıyla anlatmak gerekirse,24 saat hizmet verecek ve yakın bir zamanda tamamlanacak şehir kütüphanesinin yapılması, İhalesi gerçekleştirilerek yapımına birkaç ay içinde başlanacak olan bölge hali yapılması, hükümetin 2.el oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması çerçevesinde 2.el oto galerileri için yer tahsisi yapılarak, alt yapıları yapımı sürüyor. Hurdacıların şehir dışına çıkarılması projesi sürdürülüyor. Yenişehir merdivenleri başta olmak üzere tüm üst geçitlere yürüyen merdiven yapılması ve ihalesi yapılan bu projeler yakın bir süre sonra başlatılacak.Çok konuşulan ancak şu anda herhangi bir problemin yaşanmadığı battı-çıktı projesi yapıldı Minibüs terminali tamamlandı Mezbaha yapıldı,faaliyetini sürdürüyor.

Modern Şirinevler. Alışveriş merkezi tamamlandı ve hizmetini sürdürüyor. Terminal Üst Geçit tamamlandı ve hizmete alındı. Odun ve Kömürcüler ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Süreç içinde 18 adet park yapıldı. Birçok mahallede Sosyal Yaşam merkezleri yapıldı ve bazı mahallelerde yapımları sürüyor. Pazar yerleri düzenlemeleri yapıldı ve servis otobüsleri tahsis edildi. Mezarlıklarımızın düzenlemelerini yaptık, bu noktada yaklaşık bin 500 garip mezarının yapılmasını gerçekleştirmek istiyoruz. Toplam 88 tane camide sıcak su verilmesi çalışmaları tamamlandı ve bu camilerimizde sıcak su akıyor. Bugüne kadar birçok denetim gerçekleştirildi ve çok önem verdiğimiz hijyen kurallarına dikkat çekildi. İmar Revizyon programında çok önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunun en önemli örneği de 100.yıl mahallesinde uygulanan kat sayısı düşürülmesi yaptık. Önemli ölçüde aydınlatma çalışmaları yapıldı. Ana arterleriyle birlikte kilometrelerce su kanalizasyon ve drenaj hattı yenileme çalışmaları gerçekleştirildi ve devam ediyor. Mebran sistemini önerdiğimiz su arıtma projesi sürüyor ve bu yönde emeği geçen hükümet yetkililerine teşekkür ediyorum. 2011 yılında 80 bin top asfalt döküldü ancak yapılan kazılar sonucu bu çalışmalar görünmedi.2012-2013 yıllarında toplam 240 bin top asfalt dökülmesi için gerekli program yapıldı ve bu yıllar içinde Karabük’te asfaltsız hiçbir yer kalmayacak. Dıt kartı olayını başlattık ve başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Otobüs-taksi durakları yenileme çalışmalarını tamamladık. Önemli ölçüde beton parke ve istinat duvarı çalışmaları yaptık. Sosyal yaşam merkezlerimizde Halk Eğitim Merkezimizle birlikte ipek halı dokuma ve birçok alanda kurslar gerçekleştirdik. 400 öğrenciye burs veriyoruz. Ben manevi olarak bu işin içindeyim. Tıp fakültesine binamızı verdik ve rektörümüzün başarılı çalışmalarıyla kısa bir süre içinde çok güzel bir tıp fakültesi kompleksi gerçekleşecek. Muhtaç ailelere yardımlar sürdürülüyor. Bugüne kadar birçok mahallede mahalle toplantıları gerçekleştirerek vatandaşlarımızla sohbet ettik. Hayvan barınağımız sağlık hizmetleri ile birlikte en iyi şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemiz bünyesine son teknoloji,belediye çalışmalarında çok önemli sayılabilecek 7-8 adet makine aldık” açıklamasında bulundu.

YENİ PROJELER HAZIR

Öğlebeli mezarlığına çıkacak yatay asansör yapılacağı da hatırlatan Vergili, “ Bununla ilgili projemiz de hazır. Çelik camii mevcut anıtın olduğu bölgeye yapılacak. Bununla ilgili askerlik şubemizi taşımak için gerekli çalışmalar sürdürülüyor .Bu proje benim dönemimde tamamlanmayabilir ama çok önemli olan bu proje tamamlandığında çok güzel bir eser ortaya çıkacak. Diğer yandan bizim için çok önemli olan meydan projesi bitti ve şu an incelemede. 500 kişilik nikah salonu ve otoparkı ile birlikte bu projemizi de en kısa zamanda başlatmak istiyoruz ”dedi.

Başkan Vergili, ‘3 Yılda Büyük Değişim’ programında 3 yılda yapılan ve önümüzde ki 2 yılda yapılacak icraatları anlattıktan sonra, bu projelerin gerçekleşmesinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 19:04:36
Güncelleme :10 Nisan 2012 Salı 19:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?