18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vergili'ye hayırlı olsun ziyareti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, yönetimi ile birlikte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Yerel seçimlerin sona ermesi ile Karabük'ün demokratik bir seçim yaptığını ve Başkan Vergili'yi Belediye Başkanlığı görevini almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, "Zorlu bir seçim süreci sona erdi. Kavgasız, gürültüsüz ve herkesi kucaklayarak, herkese bir mesaj vererek, Karabük'ümüz için çok önemli olan Belediye Başkanlığı görevini almanızdan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak fevkalade mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bundan sonraki çalışmalarımızda sizinle çok iyi çalışacağımızı, Karabük'ümüzü daha ileriye getireceğimizi, Karabük'ün sıkıntılarını, dertlerini, sorunlarını birlikte üstleneceğimizden kuşkunuz olmasın. Değerli yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte siz değerli Belediye Başkanımızı ziyaret etmekten de büyük onur duymaktayız. Karabük gerçekten kan kaybediyor ve göç veriyor. Bunu seçim propagandası süresi içersinde zaman zaman siz de dile getirdiniz. Karabüklülerin sizden beklentileri çok yüksek. Göreviniz ve yükünüz ağır. Sorumluluğunuz yüksek. Böyle bir görevde Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin başarıya ulaşması için biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.
Gerçekleştirilen ziyarette sıkıntı ve isteklerini de dile getiren Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi gerektiğini söyledi. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi alanının bugün yüzde 25'inin boş olduğunu ve iki talep olduğu taktirde o alanında dolacağını ifade ederek şunları söyledi:


"Organize Sanayi Bölgesinin özellikle Demir Çelik sektörüne uyumlu veya yeterli parselasyonların olmadığını görüyoruz. Artık insanlarımızın çevreye çok önem verdiği şu günlerde şehir içindeki haddehanelerimizin alanlarının dar olmasından üretimlerini diledikleri gibi yapamadıklarını görüyoruz."
Organize Sanayi alanının genişletilerek şehir içindeki haddehaneleri makul bir süre ve zaman içinde oraya taşınmasını teşvik etmek gerektiğini de vurgulayan TSO Başkanı Pehlivan Baylan, "Bu çok önemli. Ağır sanayiyi şehir içinden çıkartıp haddehanelerin yeri TOKİ'ye verilebilir. İstanbul'da Haliç'deki sanayicileri devlet desteği ve belediye işbirliği ile şehir dışına taşıdıysalar, biz de Karabük'te şehir içindeki haddehaneleri böyle bir proje ile Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi noktasında şehir dışına taşıyabiliriz. Şehir içindeki bir haddeci olarak ben buna seve seve hazırım. Diğer arkadaşlarımın da aynı kanaatte olduğu kanaatindeyim. Tabii ki bu zorlama ile olmaz. Sanayiciye destek vermek lazım. Sanayiciyi özendirerek bunun yapılmasını sağlamalıyız" diye belirtti.
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan'ın bahsettiği konuları bildiğini ve yapılacak çalışmaları birlik ve beraberlik içersinde yürüteceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 12:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?