18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Wushu Şampiyonası

Türkiye Büyükler Wushu Şampiyonası, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen törenle başladı.

Safranbolu Spor Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, şampiyonanın dünya miras listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Şimdiye kadar yapılan şampiyonalar içinde en yoğun katılımın bu şampiyonada sağlandığını ifade eden Hocaoğlu, "Burada Türkiye Şampiyonu belirlenecek, ayrıca elde edilen derecelere göre Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'na katılacak Milli Takım belirlenecek. Şampiyonaya 33 ilden 552 sporcu katıldı. 40 hakem ile yönetilecek maçlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşatacak" diye konuştu.

Vali Nurullah Çakır ise, Wushu Türkiye Şampiyonası'nın Safranbolu ilçesinde yapılmasından büyük gurur duyduğunu ifade ederek, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Çakır, ayrıca şampiyonaya katılan tüm sporculara başarı diledi.
Törende AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da hazır bulundu. Şampiyona, yarın yapılacak final maçlarıyla son bulacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?