18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ya sokak ya yangın yeri!

KARABÜK'te, evleri yandığı için kiralık eve taşınan Gezer Ailesi, kirayı ödeyemedikleri için çıkarılınca, yanan evlerinin çatısını brandayla örtüp burada yaşamaya başladı.

Ulu Camii'nde tuvalet görevlisi olan Refik Gezer'in Atatürk Mahallesi Dağ Sokak'taki tek katlı evi, 1.5 yıl önce açık unutulan tüpün parlaması sonucu çıkan yangında kül oldu. Evin çatısı ve iç bölümleri tamamen yandı. Yangının ardından 2 ay bir komşularının evinde kalan 4 çocuklu Gezer Ailesi, daha sonra kiralık eve taşındı. Ancak bir süre sonra ev kirasını ödeyemeyen aile, ev sahibi tarafından çıkarıldı. Bunun üzerine Refik Gezer, yanan evinin bir odasının üzerini branda ile kapatıp, eşi ve 4 çocuğu ile burada yaşamaya başladı.

Refik Gezer, “Sokakta kalınca yanan evin bir odasının üzerini kendi imkanlarımla naylon ve branda ile kapattım. 6 kişi bu odada yaşıyoruz. Yağmur yağdığı zaman odanın içi göl oluyor. Ancak, evi yeniden yapacak gücüm yok. Belediye bize buzdolabı, çamaşır makinesi verdi. Ama buzdolabının içine koyacak yiyecek bulamıyoruz. Hayırseverlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 13:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?