18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yangına havuzlu önlem

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, şehrin hakim tepesine 500 metreküplük yangın havuzu yapılacağı açıklandı. Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, 3 metre yüksekliğinde ve 20 metre çapında inşa edilecek havuzun, yangın helikopteri ve arazözlerin su ihtiyacını karşılamak için yapıldığını belirtti.

Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, yangın helikopterinin 1 Ağustos'tan itibaren Hamzalar Deposu'nda konuşlandırılacağını söyleyerek, "Haziran- Ekim dönemi yangın için en riskli dönemdir. 2005 yılında şu ana kadar biri kasıtlı, diğeri yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen 2 yangında toplam 7 hektarlık alan yanmıştır. Meydana gelen 2 yangın da göstermektedir ki, insanlarımız orman yangını konusunda hassas davranmaktadır. Piknik alanı ve mesire yerleri dışında ateş yakılmasını kesinlikle yasakladık. Yangına ilk müdahale için orman alanlarımız içinde 20 km'lik yangın yolu yaptık. Son günlerde artan sıcaklar sonucu nem oranında düşüş nedeniyle 3 arazöz ve 20 kişilik yangın ekibi teyakkuz haline getirilmiştir" dedi.

Şehrin hakim tepesine ise 500 metreküplük olimpik bir yangın havuzu yapılacağını kaydeden Ünver, böylelikle yangınlara müdahalenin daha kolay yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 16:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?