18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yangınzedelerin yüzü güldü

Bulduk köyünde meydana gelen yangın sonrası evleri yanan vatandaşlara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce toplam 30 bin TL tutarında nakdi yardımda bulunuldu.

7 Mayıs 2012 tarihinde Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı Bulduk köyünde meydana gelen yangında 9 konut ve 3 ahır kullanılamaz hale gelmişti. Yangın sonrası Vali İzzettin Küçük’ün talimatları ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü harekete geçirilmiş ve evlere yanan vatandaşlara geçici yerleşim konutu olarak 2 adet yaşam konteynırı ve 3 adet Mevlana evi getirilmişti.

Yangınzede vatandaşların günlük yaşamlarını devam ettirebilmeleri için Valilik kanalıyla gerekli tüm yardımlar yapılmış, yangın bölgesi afet bölgesi ilan edilmişti. Yangın sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce ön hasar tespit ve kesin hasar tespiti çalışmaları tamamlanarak, onaya gönderildi. Vali İzzettin Küçük’ün girişimleri ile yangınzede vatandaşların kalıcı konutları yapılıncaya kadar günlük hayatlarını sürdürebilmeleri için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce toplam 30 bin TL tutarında nakdi yardımda bulunuldu.

Yangınzede vatandaşlara yardım çeklerini teslim eden Vali İzzettin Küçük, bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunarak, “Bulduk köyümüzde geçtiğimiz ay meydana gelen yangın sonrası, devletimiz tüm imkanlarını kullanarak yangınzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışmıştır. Şuan geçici barınma evlerinde konaklayan vatandaşlarımızın kalıcı konutlara ihtiyaçları var. Şuan yer tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Akabinde hemen kalıcı konutların yapımına başlanacak. Onların kalıcı konutlarını yapmaları konusunda gerekli tüm desteği vereceğiz. Tabi bu kalıcı konutlar yapılıncaya kadar Devletimiz bu vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını görebilmeleri için karşılıksız bir miktar nakdi yardım yapıyor. Yeni yuvalarında tekrar birlikte olmak dileğiyle kendilerine çeklerini takdim ediyorum” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yapılan yardım çeklerini teslim eden Vali İzzettin Küçük, daha sonra vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek onlarla sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2012 Perşembe 18:09:43
Güncelleme :3 Temmuz 2012 Salı 18:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?