18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yaralı karaca tedavi altına alındı

Karabük'te ormancılar tarafında yaralı bulunan bir karaca, tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Edinilen bilgiye göre, Safranbolu Orman İşletmesi Çamtarla Deposu yakınlarında görevliler tarafından yaralı bulunan bir karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildikten sonra özel bir veterinere götürüldü. Dikenli tellere takıldığı ve bu nedenle yaralandığı belirlenen 4 yaşlarındaki karaca, ilk tedavisinin ardından koruma altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nihat Andaç, koruma altına alınan karacanın tedavisin ardından iyileşmesinin sağlanması amacıyla Sırçalı Yaban Hayatı Geliştirme sahası içindeki doğal yaşama bırakılacağını söyledi.


Son yıllarda avcı eğitimlerinin hız kazanması ve kaçak av kontrolleri sonucunda karaca populasyonunda belirgin bir artış olduğunu, bunun sonucunda da bu tür karaca vakalarıyla sık karşılaşıldığını belirten Andaç, en kısa zamanda doğaya salmadaki amaçlarının hayvandaki yaban duygusunun kaybedilmemesi ve dolayısıyla karacaların doğa ortamına hızlı bir şeklide uyum sağlanması olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 15:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?