21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Yardıma muhtaç ailelere para yardımı

Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan bayram yardımları, banka binasının arkasında bulunan evrak deposunda yapılıyor.

Deponun kapısına konulan masaya ulaşan yardıma muhtaç aileler, burada isimlerinin bulunduğu evraklara imza atarak devletin verdiği yardım paralarını alıyor.


75 YTL'LİK YARDIM
Bazı ulusal gazetelerde bugün yer alan haberlerde yardım izdihamı nedeniyle çıkan haber sonrası yardım paralarının dağıtıldığı Vakıf Bankası'na giden Vali Nurullah Çakır, iki gündür oluşan aşırı kuyrukların bir daha yaşanmaması için çalışma yaptıklarını ifade etti.


Vali Nurullah Çakır, beraberinde Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Ateş ve Vakıf Bank Müdürü İmam Akbulut ile yardım paralarının verildiği bankanın arka kısmındaki depo görünümündeki yeri inceledi.
Vali Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletimizin şefkat eli olan sosyal devlet anlayışı gereği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından değişik dönemlerde yardımlar yapıldığını, bu sefer Kurban Bayramı öncesi iki bin üzerinde aileye yardım yapıldığını söyledi. Bu paraların büyük bölümünün vatandaşların hesabına yattığını bazılarının ise buradan aldığını anlatan Çakır, şöyle konuştu: "Bu saatten sonra çağdaş bir tarz ve yönetim olarak hesaba yatarak vatandaşın çekmesi lazım.

İki bin kişi bankada kayıtlı parasını çekerken bankada ister istemez yavaşlama olmaktadır. Bu vatandaşların daha hızlı para alması için PTT kanallarını kullanarak kuyruğu aşağıya çekmek için talimat verdim. Vatandaşlarımız meraklı olunca, para yatmadan bankaya koşuyor."


Karabük'te 2 bin 242 aileye fert sayısına göre 75 ile 150'şer YTL tutarında bayram yardımı Vakıf Bank tarafından bankanın evrak deposunda yapılıyor. Vatandaşlar, vakfın verdiği bayram yardımlarını almak için bankanın arka kısmında bulunan yere giderek burada kapı önünde duran masada bulunan iki görevli sayesinde imzasını atarak paralarını alıyorlar.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?