18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yazıcı'nın binası yıkılıyor

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Başkanı Şaban Akyüz ile yönetim kurulu üyeleri, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer’i makamında ziyaret etti.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ile TSO Başkanı Şaban Akyüz, yaptıkları açıklamada, Kartaltepe Mahallesi’nde Yazıcı Ailesine ait olan 5 katlı binanın Kız Öğrenci Yurdu yapılması hususunda anlaştıklarını ifade etti.

KTSO Başkanı Şaban Akyüz, Yazıcı ailesi ile yaptıkları görüşmeler neticesinde binanın yıkılması yerine 49 yıllığına Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, "Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan Yazıcı Ailesi’ne ait bina için aile ile görüştük. Bahse konu bina Ticaret ve Sanayi Odası’na 49 yıllığına verildi ve bu binanın Kız Öğrenci Yurdu yapılması hususunda karara vardık" dedi.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise 25 yıldır boş olarak tutulan bina ile ilgili yıkım kararı aldıklarını belirterek, "Belediye olarak 1 yıldır kötü yapıların onarılması, sıvatılması ve boyatılması ile ilgili bir program uyguluyoruz. Bu çerçevede yaklaşık 25 yıldır boş tutulan, Karabük’ün de bir çok yerinden görülen bu binanın sıvatılması ve boyatılması ile ilgili bina sahibine bir çok kez müracaatta bulunduk. Süre sonunda arkadaşlarımız yıkma kararı almışlardı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın yaptığı görüşmeler sonucunda bu binanın KTSO’ya 49 yıllığına devri konusunda anlaşıldı. Aile, söz konusu binayı Kız Öğrenci Yurdu olması şartıyla verdi. Bu da bizi çok memnun etti. Bir binanın yıkılması, yok edilmesi önlenmiş ve burada kamuya, Karabük’e yararlı bir hale getirilmesi kararı alınmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 17:32:12
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 14:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?