18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yazıcıoğlu'ndan büyük iddia!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Karabük’te katıldığı Alperen Gençlik Şöleni’nde, Kuzey Kıbrıs’ta yarın yapılacak seçimlerde Mehmet Ali Talat’ı iş başına getirmek için Avrupa Birliği, ABD, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve AK Parti’nin bir koalisyon oluşturduğunu öne sürdü.

Gecede bir konuşma yapan Yazıcıoğlu, Avrupa Birliği’nin önümüze koyduğu dayatmalara karşı çıkılmasını istediklerini kaydederek, "AB’ye hayır denilmesini istiyoruz. Türkiye, Türk dünyası ile buluşmalı, Türk birliği esas olmalıdır. Türkiye, Türk dünyasına sırtını çevirmiştir. Bu çok yanlış gidiştir. Türkiye altın ve gümüş madenleri ile enerji kaynağının üstünde oturuyor. Türk dünyasıyla birlikte iş ürettiğimiz ve birlik olduğumuz zaman, hiçbir güç önümüzde duramayacaktır. Hazine üstünde oturan, yoksul ve çıplak Türk çocuklarına kendi güvenini öğrettiğimiz zaman Türk-İslam dünyasının gençleri şu ya da bu medeniyetin eseri olmayacak, çağ Türk çağı olacak" dedi. Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Uzun zamandır Türkiye’deki mevcut iktidar Kıbrıs’ta Mehmet Ali Talat’ın iş başına getirilmesi için çalıştı. Devletin imkanları kullanıldı. Milletimize ve Kıbrıs halkına gerçekler söylenmedi. Annan Planı’nın kabul edilmesi sağlandı ve sayın Denktaş bunaltılarak siyasetten çekilmeye zorlandı. Böylece Mehmet Ali Talat’ın önü açıldı. Yarın Kıbrıs’ta seçim var, temenni ediyorum ki Talat işbaşına geldiğinde gerçekleri görür ve dün söylemlerinde gördüğümüz anlayışından vazgeçer. Çünkü Talat’ın bugüne kadar gösterdiği siyasi tavırlar, maalesef milli çıkarlarımıza uygun değildir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yaşamalı, burası Türkiye için büyük önem arz eden jeo-stratejik bir anlam ifade etmektedir. Kıbrıs her şeye rağmen bizim canımız ve varlığımız olamaya devam edecektir. Kıbrıs’ın, oldu bittilerle Girit yapılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz, bunu herkes böyle bilsin."

Yazıcıoğlu ayrıca, AK Parti Hükümeti’nin büyüsünün bozulduğunu ileri sürerek, "Bugün Türkiye’de iktidarın büyüsü bozulmuştur. İktidar, 2.5 yıldır halkın umutlarını bitirmiştir. Şimdi erozyon başlamıştır. Bu büyü bozulduğu için iktidar çok fazla zaman geçirmeden seçime başvuracaktır. Bu yılın sonbaharında olmazsa gelecek yıl mutlaka seçim olacaktır" diye konuştu.

Yazıcıoğlu son olarak, Irak’taki gelişmelere de işaret ederek, ABD’nin asıl amacına ulaştığını, azınlıkların Irak’ta hüküm sürmeye başlamasının iyiye işaret olmadığı söyleyerek, "Talabani’nin Irak’ta Devlet Başkanlığı’na getirilmesi, Türkiye açısından çok önemli bir gelişmedir. Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) adım adım uygulandığını ortaya koyan bir sonuçtur. Ancak Talabani’nin, Barzani’nin kimliğini unutmadığımız zaman onlar Irak’ın tüm imkanlarını kullanarak Irak’ın kuzeyindeki hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerdir. Zaten bunu da açıkça ortaya koymuşlardır. Irak’ta azınlık çoğunluğa hakim olmuştur. Irak harekatının temelinde ABD’nin yapmak istediği buydu. Çünkü 1. Körfez Harekatı’nda, 3 bin peşmergeyi kendileri eğitti. Devlet yönetimi, bürokrasi, ekonomi konularına yönettiler. Bu son harekattan sonra yeniden Irak’a getirdiler. Neticesi ortada. Türkmenler’i dışlayarak, Kerkük’ün demokratik yapısını bozarak, şimdi sözde bir seçim yapmak suretiyle burada adım adım kendi isteklerini yerine getiriyorlar. Maalesef bu gelişmeleri faydalı görmüyorum" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 01:10:18
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 11:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?