18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yazıköy'de alevli kabus

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yazıköy'de henüz nedeni belirlenmeyen bir şekilde 2 kat ahşap ev ile 2 samanlık yanarak kül oldu.

Edinilen bilgilere göre olay, Yenice ilçesine bağlı Yazıköy, İbrahimbeyler mahallesinde, Hasan Doruk'a ait 2 katlı ahşap evde yaşandı.

Saat 22.00 sıralarında henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde çıkan yangın evin yanında bulunan 1 ahşap ev ve 2 samanlığa da sıçradı.

Kimsenin fark etmediği yangının ilçe merkezinden görülmesi üzerine olay yerine Yenice Belediyesi itfaiye ekipleri gönderildi. İtfaiye erleri, yangına dayanıklı elbiseleri olmaması sebebiyle müdahale etmekte zorlanınca, kendilerini suyla yıkayarak önlem almaya çalıştı.

Yangının ormanlık alana sıçramasını önlemek için Yenice ve Karabük Orman İşletmesi'ne ait arazözler ile Yenice Belediyesi'ne ait itfaiye araçları kullanıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonrası kontrol altına alınan yangın, güçlükle söndürüldü.

İtfaiye ekipleri, Turan Kırık'ın kayınpederine ait evde çıkan yangını şehir merkezinden gördükten sonra itfaiye aracı ile birlikte geldiklerini ve şans eseri evde kimsenin olmadığını söyledi. Hasan Doruk'a ait 2 katlı ahşap ev ve 2 samanlık tamamen yanarak kül olurken, olayla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 10:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?