18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yeni araçlar teslim edildi

İl Özel İdare kaynakları ile alınan ve 950 bin TL' ye mal olan 4 adet çift dingilli kamyon, 1 adet akaryakıt tankeri, 1 adet minibüs ve 1 adet Pikap'ın anahtarları düzenlenen törenle araç şoförlerine teslim edildi.


İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nde yapılan törene Vali Nurullah Çakır, Milletvekili Mustafa Ünal, Vali Yardımcıları Baha Başçelik, Mehmet Polat, Halil Canavar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Eskipazar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Eflani Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Ovacık Kaymakamı Bahadır Güneş, İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Yol - İş Sendikası Temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İl Özel İdarelerine devrinden sonra elimizde toplam 78 adet muhtelif iş makinesi mevcut olup, bu makinelerin eski olması ve birçoğunun ekonomik ömürlerini doldurmuş olması nedeni ile çalışmalarımızda işgücü, zaman kaybı ve aksaklıklar meydana gelmektedir. Örneğin 23 yaşında greyderimiz, 16 yaşında kamyonlarımız ile çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.


Milletvekili Mustafa Ünal ise yaptığı konuşmada,"Yapılan konuşmalarda 23 yıllık greyder ile hizmetler verildiğini duydum. Bunun vereceği hizmet yaşı ile aynı orandadır. Aradan geçen sürede teknolojiyi ülkemize getirdik. Artık Avrupa'ya ihracat yapıyoruz. Biz artık üretimi yüzde 90 oranında ülkemizde yapıyoruz. Türkiye, Avrupa'da önde gidiyor. Binek otomobili, kamyon, otobüs üretimlerini ülkemizde yapıyoruz. Askeri araçları biliyorsunuz; Aksaray'da üretiyoruz. Aksaray'a gelen yan sanayi ile birlikte bu İlimiz gelişmiş ve sanayi kenti olmuştur. Şimdilerde kendi yaptığımız ve ürettiğimiz araçları kullanıyoruz. Bu araçlarımızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Törene katılan Vali Nurullah Çakır ise "İl Özel İdaresi olduktan sonra Köy Hizmetleri ile birleştikten sonra biz hiç kamyon, greyder aldık mı? İl olmak budur işte. Şimdiye kadar bir iş makinesi daha alamadınız. Ne yaptınız? Mülga Köy Hizmetlerinden devir olan 23 yaşında ki araz gereçlerle şimdiye kadar Yenice, Eskipazar, Eflani'nin köylerine koşuşturmaya çalıştınız. İşte İl olma budur. Siz ihtiyacınız olan araç ve gereçlerinizi bir şekli ile alıp makine parkınızı, gönlünüze göre oluşturup, dinamik bir ekiple oluşturup yolunuza devam edebiliyorsanız, İl olma süreci işte böyle tamamlanır. Ben bugün bu mutluluğun yaşandığını ifade etmek için bu soru ile başladım. Önemli olan bunları almaya başladığınızda, bugün 6 tane kamyon birden faaliyete girdi. Artık bir filo oluşturmaya başladık" diye ifade etti.


Vali Nurullah Çakır ayrıca, şoförlerin yıllık performanslarını incelediğini ve devletin denetim görevini yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Vali Nurullah Çakır, Milletvekili Mustafa Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, Yol - İş Sendikası temsilcileri araçların anahtarlarını şoförlere teslim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?