18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yeni fakülteler yolda

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Burhanettin Uysal, yapılacak olan köprü, rektörlük binası ve atölye bloklarının 2009 yılı DPT yatırım planına alındığını, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kurulması için Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini söyledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "2009 yılının bütçe çalışmaları Devlet Planlama Teşkilatı tarafından sonuçlandırılıyor. Burada alınan kararlar Mecliste bozulabilir ama kesinleşmiş gibidir. Bundan sonraki değişiklikler ancak Milletvekillerimizin vereceği önergelere bağlıdır. Tabi Karabük Üniversitesi yeni kurulması ile birlikte ihtiyaçları çok fazla idi.

Yıllardır sürüncemede kalan bir köprü projemiz vardı. Bu köprü projemizin Devlet yatırım planında yer alabilmesi için başta Sayın Valimiz, yöremizin üç Milletvekili, Belediye Başkanımız ve ben birlikte Devlet Planlama Müsteşarımız Ahmet Tıktık beyefendiyi ziyaret ettik. Köprü projemizi yatırım planına aldırdık. İnşallah 2009 yılı içerisinde köprümüzün temelini atacağız. Aynı zamanda Üniversitemizin Rektörlük binasını da yatırım planına aldırdık. Devam eden atölye bloklarımız vardı. Onları da projeye aldırdık. Orada belirli bir para aktarımı gerçekleşecek. Ben burada Sayın Valimize ve yöre Milletvekillerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bizlerle beraber adım adım projeyi takip ettiler ve köprünün yatırım planına alınması için ellerinden geleni yaptılar. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HIZLI BİR DEĞİŞİM İÇERSİNDE
Karabük Üniversitesinin kurulması ile birlikte çalışmaların hız kazandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Uysal şunları söyledi; "Karabük Üniversitesinin kurulması ile birlikte kendi içimizdeki çalışmaları tamamlamaya çalışıyoruz. İçerimizde Daire Başkanlıklarını kurmaya çalışıyoruz. Karabük Üniversitesi kendi kararlarını alıp, uygulamaya koyabilmesi için çalışıyoruz. Bunun içinde sağolsun Devletimiz bize kadroyu gönderdiler. KPSS sonuçlarına göre atamalar yapılacak. Onu bekliyoruz. Bunun yanı sıra çevre düzenlemesi ile ilgileniyoruz. Bunun yanı sıra Öğretim elemanlarımızın büyük bir kısmını aldık. Onların atamalarını gerçekleştirdik. Karabük Üniversitesine bu konuda çok fazla teveccüh var. 12 tane İngilizce okutmanı almak istiyoruz. Ama 60'dan fazla müracaat oluyor. Bunlar Karabük Üniversitesine olan teveccühü gösteriyor. Müracaat eden öğretim elemanları çok nitelikli kişilerdi ve bu bizi çok sevindirdi. İnşallah bu yeni aldığımız öğretim elemanları ile birlikte Karabük Üniversitesi artık sınırlarını kısa zamanda zorlayarak, bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyecektir."

YENİ FAKÜLTELER YOLDA
Daha önce Karabük Üniversitesi bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini açma kararını aldıklarını da belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini açma kararını biz almıştık. Bunu YÖK'e göndermiştik. YÖK'te bunu Milli Eğitim Bakanlığına gönderiyor. Milli Eğitimi Bakanlığımızda Devlet Personel Dairesinden, Devlet Planlama Teşkilatından ve Maliye Bakanlığından görüş alması gerekiyor. Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet Personel Dairesinden olumlu cevaplar Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Milletvekillerimiz sağolsun. Birlikte Maliye Bakanlığına gittik. Maliye Bakanlığında da görüşmeler yaptık. Maliye Bakanlığından da olumlu sonuç çıkacak. Önümüzde ki ay içersinde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kurulma kararı da Bakanlar Kurulundan çıkmış olacak. Sayın Milletvekillerimiz bu konuda çok titiz davranıyorlar. Kendilerine tekraren çok teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 21:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?