18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yenice şantiyeye döndü

Karabük'ün Yenice ilçesinde yerel yönetimler seçimlerinin ardından başlatılan hummalı çalışmalarla ilçe şantiyeye dönüştürüldü.


Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek, ilçenin tamamında park, çevre düzenlemesi, alt yapı, inşaat gibi bir çok alanda çalışma başlattı. Hemen her yerde görülen çalışmalar nedeniyle ilçe şantiyeyi andırıyor. Göreve geldikten sonra Şehit Celal Hatıl parkında çalışmalar başlattıklarını anlatan Başkan Çaylı,"Parkın içersine ışıklar taban döşeme tuğlası ile aynı ebat ve standartlarda masa ile oturma bankları yerleştirdik. Bu bölgede asıl amacımız birilerinin gelip, ne içersin demeyeceği alanlar oluşturmak.

Parkın içersine 10 masa ve 20 oturma bankının yanı sıra küçüklerin yanı sıra büyüklerin bile keyifle sallanacağı salıncaklar yerleştirdik. Bunun yanında çocuk parkında değişiklik yaparak tabanını halı saha çimeni ile kapladık Yeni bir düzenleme ile 6'sı erkek, 5'i bayan ve 1'de özürlüler için olmak üzere toplam 12 gözlü tuvalet yapımına başladık. Belediyemiz Fen İşleri elemanlarınca temeli atılan ve kısa sürede bitirilmesi tasarlanan tuvaletlerin hizmete girmesinin ardından, Merkez Mahallede tuvalet sorunu giderilmiş olacak. Park içerisinde yer alan ve halkın eski karakol binası diye tanımladığı binanın yerine camlı köşk yapılacak" dedi.

İlçe merkezinde inşaat çalışmaları devam eden Yenice Hükümet Konağı inşaatı ön cephesinde kaldırım genişletme çalışmaları başlattıklarını anlatan Çaylı, eski duvarların yıkıldığını, yeni duvarların yapıldığını ve dolgunun ardından kaldırım taşı döşemelerle çalışmanın sonlandırılacağını ifade etti. İncirdere Çayı'nda da çevre düzenlemesine başlanacağını vurgulayan Başkan Çaylı şöyle devam etti:
" İncedere çayı üzerine, 6 yada 7 doğal şelale yapmayı tasarlıyoruz. Buradaki çalışmaları Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte yürüteceğiz. Önümüzdeki günlerde başlatılacak olan çalışmalarda kullanılmak üzere, 63 adet büz satın aldık. Bunun yanı sıra çayın temizlenmesi çalışmasını da gerçekleştirmiş olacak. Şelalelerin hizmete girmesiyle, İncedere çayı'nın çok güzel bir görünüme kavuşacak."


Başkan Çaylı diğer taraftan da, belediyenin borç yükü altından kurtulması için de başlatılan tasarruf tedbirleri çerçevesinde elektrik faturalarında yüzde 60 oranında, telefon ve internet faturalarının ise bin 500 TL'den 900 TL'ye düşürülerek yüzde 40 oranında tasarruf sağlandığını hatırlattı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 08:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?