18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yenice yolu ulaşıma açıldı

YENİCE YOLU KONTROLLÜ OLARAK ULAŞIMA AÇILDI

Karabük Valisi İzzettin Küçük, heyelan dolayısıyla kapanan Yenice karayolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Karabük-Yenice karayolunun 14. kilometresinde Bolkuş köyü mevkiinde yaklaşık 100 metre uzunluğundaki alanda meydana gelen heyelan dolayısıyla yol 21.04.2011 tarihinde çift taraflı olarak trafiğe kapanmıştı.

Heyelan dolayısıyla kapanan yolda çalışmalar olumsuz hava koşulları ve heyelan tehlikesinin devam etmesi dolayısıyla kontrollü bir şekilde devam ederken, Vali İzzettin Küçük yol çalışmalarını yerinde inceledi. Bir taraftan çalışmaların devam ettiği yolda diğer taraftan da araçların geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor. Vali İzzettin Küçük, HES firmasının izinsiz yol çalışması nedeniyle meydana gelen heyelanla ilgili olarak gerekli hukuki soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Yolla ilgili çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Küçük, "Karayollarımız ve müteahhit firmanın yoğun gayreti sonucu servis yolu da olsa kontrollü bir geçiş var Yenice ilçemizle. Buradaki yapılacak çalışmalarda tabanda bir sağlamlaştırma yapılacak. Bu sırada ise yol h,çbir şekilde kapatılmayacak. Bir mağduriyet söz konusuydu ancak bunu en kısa sürede kötü hava koşullarına rağmen giderdik. Zeminde şuanda kaymak yok ancak burada 10 12 metre bir kazı yapılarak tabanda sertleştirilme yapılacak. Beton tahkimatı yapılacak. HES Firması'nın çalışma yaptığı alanda Orman Bakanlığının yazısı ile çalışma yapamayacak. Bak bir taraftan çalışma yapacak. HES çalışması yapan firma ile ilgili ise Hukuki süreç devam ediyor. Bununla geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan Vali İzzettin Küçük'e Yenice Kaymakamı Tarkan Keskin ve AK Parti Yenice ilçe Başkanı Aycan Telli de eşlik etti.

YENİCE YOLU KONTROLLÜ OLARAK ULAŞIMA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:11:02
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 18:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baran kaya IP: 83.66.213.xxx Tarih : 12.05.2011 08:12:46

Geride kaldınız arkadaslar yol tekrar göçtü su anda kapalı: