23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Yenice'de heyelan tehlikesi!

YENİCE'DE  HEYELAN TEHLİKESİ

Karabük'ün Yenice İlçesine bağlı Şirinköy Belen Mahallesi'nde toprak kaymaları yüzünden vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. Köylüler can kaybı olmadan yetkililerden çözüm bekliyor.

Yenice ilçesine bağlı Şirinköy Belen mahallesinde oturan ve sahipsiz olduklarını ifade eden Şenol Ekmekçi isimli köylü "Defalarca yetkililere müracaat etmemize rağmen köyümüz afet kapsamına alınmadı. Köyümüzde toprak kaymaları meydana geliyor. Arazilerimizin orta yerlerinde yarıklar meydana gelmeye başladı.

Köy tamamen kayıyor Bu konuyu sizler aracılığı ile bakanlara, milletvekillerine ve yetkililere bildirmek istiyorum. Ancak bugüne kadar olumlu herhangi bir sonuç alamadık. Yetkililer köyümüze mühendisler gönderip köyümüzü incelesinler. Şimdi bu insanları köyümüzün halini görmeye davet ediyoruz. Geceleri geç saatlere kadar gözümüzden uyku girmiyor toprak kaymaları gece uykumuza keder veriyor her geçen gün ölümle burun buruna yaşamak istemiyoruz" dedi.

Belen Mahallesi Osman Ovaz ise "Mahallemizde toprak kayması heyelan olmaktadır biz geceleri uyuyamıyoruz köyümüze yetkililerden yardım bekliyoruz gereken işlemin yapılmasını istiyoruz mahallemiz için yetkililerden çözüm bulmalarını bekliyoruz. Köyümüzde acı yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

YENİCE'DE  HEYELAN TEHLİKESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 19:04:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 19:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?