18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yeraltında esrar bahçesi!

YERALTINDA ESRAR TARLASI

Karabük'ün Davutlar köyünde jandarma ekiplerince yapılan operasyonda, yer altında esrar üretilen bir sığınak ele geçirildi. İsa Ç. ve Yasin Y. isimli şahısları takibe alan jandarma ekipleri, şahısların yer altında esrar yetiştirdiğini tespit etti. Bunun üzerine Karabük İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kısım Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İsa Ç.'ye ait bağ evine operasyon yaptı. Operasyonda, 14 kilo 880 gram kubar esrar ile biri tek

kırma olmak üzere iki av tüfeği, 3 adet cam ve plastikten yapılma esrar içmek amacıyla kullanılan aparat ele geçirildi. Baskın sırasında İsa Ç. ve Yasin Y. isimli şahıslar doberman cinsi köpekleri jandarma timlerinin üzerine salarak ormanlık alana kaçtı. Bu arada ekiplerce tarlada yapılan aramada, 9 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde 2 metre yüksekliğinde kenevir yetiştirilen ve içerisi ışıklandırılmış sığınak ile birlikte 493 hint keneviri ele geçirildi.

Yapılan sığınağın iki yıl önce ABD'nin Tensessee eyaletinde bir evin altında polis baskını sonucu ortaya çıkarılan yer altı esrar tarlasından esinlenerek yapıldığı tespit edildi.

Öte yandan ormanlık alana kaçan İsa Ç. ve Yasin Y. isimli şahıslar jandarma tarafından yakalandı.

YERALTINDA ESRAR TARLASI
YERALTINDA ESRAR TARLASI
YERALTINDA ESRAR TARLASI
YERALTINDA ESRAR TARLASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 15:48:01
Güncelleme :1 Ağustos 2011 Pazartesi 16:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?