18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yol çalışması durduruldu

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Safranbolu'da yaptığı toplantıda Amasra Bartın Karayolunun Amasra çıkışında bulunan kısımda yürütülen yol çalışmalarını durdurma kararı aldı.

Yaklaşık 2 yıldır heyelan nedeniyle göçmelerin oluştuğu ve sık sık kazaların meydana geldiği yol için başlatılan iyileştirme ve genişletme çalışmaları Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararına takıldı.

Kurul'un yaptığı toplantıdan çıkan kararda, "Arkeolojik sitler koruma kullanma koşullarının belirlendiği 658 sayılı ilke kararı ile Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 13 Ekim 2011 gün ve 62 sayılı kararı gereği 3. derecede arkeolojik sit alanında sondaj kazısı yapılıp yapılmadığının ilgili müze müdürlüğünden sorulmasına sondaj kazısı yapılmamış ise 3. derece arkeolojik sit alanında yapılan yol çalışmaları nedeniyle bu alanda herhangi bir kültür varlığına zarar verilip verilmediği yönünde Amasra Müze Müdürlüğünce ayrıntılı bir rapor hazırlanmasına. Müze Müdürlüğünden istenilen bilgi ve belgeler geldikten sonra konunun yeniden koruma bilge kurulunda değerlendirilmesine ve bu süre zarfında yol projesinin 3. derece arkeolojik sit alanında kalan kısımlarındaki çalışmaların durdurulmasına ve bu alanda herhangi bir çalışma yapılmamasına karar verildi" denildi

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2014 Çarşamba 11:35:10
Güncelleme :8 Ocak 2014 Çarşamba 11:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?