18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yol hasreti bitiyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü ile ilçe merkezi arasında yıllardır beklenen yol hasreti sona eriyor.


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un çalışmaları sonrası Safranbolu - Bostanbükü köyü yolu için ilk çalışmalar AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Başkan Yardımcısı Bahattin Eroğlu, Belediye Fen İşleri Müdürü Mustafa Başkaya ve Bostanbükü köyü muhtarı Yaşar Başar'ın da katılımı ile başlatıldı.


Safranbolu Kıranköy Göztepe mevkii ile Bostanbükü ve Karıt Sanayi sitesinin bağlantısını sağlayacak olan 3 kilometrelik yol imar değişikliğinin ardından belediye ekiplerinin çalışmaları ile başlatıldı.


Yol çalışmasını başlatan ve çalışmaları yerinde gören AK Parti Milletvekili Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, uzun yıllardır istekleri olmasına rağmen yolu bir türlü açamadıklarını ancak gerekli imar sorunlarını hallederek nihai sonuca vardıklarını Bostanbükü köyü yıllardır beklediği yol hasretini gidereceklerini söylediler.
Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın ise, ilçenin en büyük köyü olan Bostanbükü'nün ilçe merkezi ile bir türlü ulaşımın kolay olmadığını, ancak yılların beklenen özleminin kendi dönemlerinde giderilmesinin ise sevindirici olduğunu belirtti.


Bostanbükü köyü Muhtarı Yaşar Başaran ise Milletvekilleri ve Safranbolu Belediyesine teşekkür ederek, "Safranbolu'nun en büyük köyü konumundayız. İnşallah Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy ve Milletvekillerimizin katkıları ve çalışmaları sonucu yolun en kısa zamanda bitirilerek hizmete açılmasını bekliyoruz" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?