18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yolsuz köy kalmayacak

Karabük'te, Karabükköyü Mahallesi Bahçelievler Semti'nin şehir merkezine bağlantısını sağlayacak olan yoldaki çalışmalar, düzenlenen törenle başladı. 

Yol yapım çalışmalarına başlanması sebebiyle düzenlenen törene, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer başta olmak üzere Belediye Meclisi üyeleriyle davetliler katıldı. Karabükköyü Mahallesi Muhtarı Kemal Özdemir, 4 dönemdir muhtarlık yaptığını belirterek, "Bu yolun açılmasını sürekli gündeme getiriyorduk. Ancak bugüne kadar olumlu bir gelişme yaşanmamıştı. Ancak Belediye Başkanımız ile yaptığımız son görüşme sonrasında yolun yapımına karar verildi. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, 18. madde uygulamasının zor olduğunu belirtmesine rağmen, yine de bu yükün altına girdi. Bu nedenle kendisine minnettarız" dedi. 

Başkan Erer de, her şeyin başının yol olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Bir yörenin gelişmesi kolay değil. Onun için bazı alt yapı çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bu da çok ciddi sorumluluk isteyen, insanın taşın altına elini koymasını gerektiren bazı çalışmaların yapılmasını öngörüyor. Mahalle muhtarı bu konuda ciddi çalışmalar yaptı. Sorunu bize anlattığında konuyu hemen gündemimize aldık. 18. madde uygulamasını hayata geçirdik. Bölgenin gelişmesi için bu yolun mutlaka açılması gerekiyor. Yasal süreyi bekledik ve şimdi de harekete geçtik" diye konuştu. Başkan Erer, "7 kilometrelik yol çalışmasının ardından, 19 dönümlük bir alanı okul yapılması için ayırdık. Yöreyi en kısa zamanda Karabük'ün en güzel yeri yapacağız. Her şeyin başı bu yol. Yollar bittikten sonra bir çok sorun kendiliğinden çözülecektir. O zaman otobüs problemi de ortadan kalkacak" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından yolun yapım çalışmaları, kurdele kesimiyle başlatıldı. Başkan Erer mahalleli çocukların ilgi odağı olurken, çocuklar Erer'den imza almak için birbirleriyle yarıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 16:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?