18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

YSK CHP'nin itirazı reddetti

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Yüksek Seçim kuruluna Safranbolu'daki seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazın red edildiğini söyledi.
Göreve geldikten sonra ilk basın toplantısını başkanlık makamında düzenleyen Belediye Başkan Dr. Aksoy, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazın red edildiğini kaydetti. Aksoy, Safranbolu'nun geleceği için devir teslim nöbet değişikliğinde güzel bir süreç yaşandığını da sözlerine ekledi. Oy sayım işlemlerinden sonra yaşanan itiraz sürecinde bazı sandıklarda yeniden sayım yapıldığını Aksoy, "İtiraz eden siyasi parti bu süreçte yasal hakkını kullanmıştır. İtirazlar sonrasında bazı sandıkların sayılmasına karar verildi. Bu sayım 24 saat sürdü ve sayım sonrası AK Parti 2 oy daha kazandı. İtiraz eden siyasi parti daha sonra bu sonucu İl Seçim Kuruluna itiraz etti. İtiraz nedenleri arasında seçimin iptali, tüm sandıkların sayılması, bazı adayların ikametgahının Safranbolu'da olmaması, askerlerin oy kullanması gibi nedenler vardı. Yapılan itiraz İl tarafından red edilince, bu sefer Yüksek Seçim kuruluna itiraz edildi. Bunlar normal süreçler. Siyasi Parti yasal haklarını kullanmıştır. Hak arama hürriyetinin karşısında değiliz. Önceden sonuçları belli olan noktaları bir yerlere götürmek, şaibe varmış havası oluşturulmaya anlam veremiyoruz. Hangi gaye ve amaçla sonuçları götürdüler bilmiyoruz. Sandıktan çıkan sonuçlar il il YSK tarafından değerlendirildi ve YSK itirazı red etti."


"TATSIZ HADİSELER OLDU"
Seçimde görev alan herkese ve Safranbolu halkına teveccühü için teşekkür eden Aksoy, daha sonrası bazı tatsız hadiseler yaşandığını da sözlerine ekledi. Kendisinin banka hesaplarına girilerek istifa etmesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesinden maaş aldığının iddia edildiğini anlatan Aksoy, "Banka hesabıma girmek ve dekont çıkarttırmak suçtur. Dekont veren memuru tespit etmek kolay. İşi bu noktaya getiren siyasi partinin etik kuralları hiçe saydığını gördüm. Gerekli suç duyurusunda bulunacağım. Avukatımla bu konuda görüştüm. Gayri yasal alınan belgeler belge niteliği taşımaz.Ben bu siyasi partinin farklı bir sürece olayları taşımak istediğinin farkındayım.Ben 1 Aralık 2008 tarihinde görevimden istifa ettim. Gerekli belgeleri de partime aday olduğum süreçte partime verdim. İstanbul Büyük şehir belediyesinde maaşlara ait bilgiler CD ortamında bankaya verilir, bankada buradaki bilgilere göre ödemeleri yapar. Belediye görevlisi ve istifa eden bende dahil 25 adayın hesabına yanlışlıkla para yatırmış, yarım saat sonra bu yanlışlığı fark ederek parayı geri çekmiştir. Ben bunu iki gün sonra öğrendim. Maaş çekme söz konusu değildir. Bunlar banka kayıtlarında bellidir. Kamuoyunda maaş aldığıma dair iddialar atarak milletin kafasını karıştırmak istiyorlar" diyerek iddialara cevap verdi.


İŞÇİ VE MEMURA MAAŞ
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bir hafta içersinde SSK ve vergi taksitlendirmeleri başta olmak üzere, işçi maaşlarını, memur maaşlarının eksik kalan kısımlarını ödediklerini de söyledi. . Borçlarla ilgili 350 bin TL ödeme yapıldığını anlatan Başkan Aksoy, " Belediye'nin mali konularına ilişkin önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Şuan Belediyeyi mali disiplin altına aldık. Belediye olarak öyle bir durumdayız ki teklif alamaz duruma gelmişiz. Bir kamu kurumunun itibarının bu kadar düşmesi üzücü. Biz tüm bunları en kısa sürede düzelteceğiz. Belediyenin kasasını ticari işletme mantığı ile yöneteceğiz.Hiç kimsenin hakkını yemeden borçları kısa sürede ödeyeceğiz. Bunu ödeyecek gücümüz var. Sadece biraz sabır istiyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 21:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?