18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yurtlara otel ayarı

Yüksek Öğretim Kredili Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, öğrencilerin tercih edeceği yurtlar yapmaya başladıklarını belirterek, artık ranza sisteminden çıkıp karyola sisteminde 4 yıldızlı otel gibi yurtların hizmete gireceğini söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere geldiği Karabük'te ilk olarak Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret eden YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, daha sonra Türkiye'de ilki Karabük'te gerçekleştirilen ve örnek olarak gösterilen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Karabük Belediyesi işbirliğinde yaptırılan 4 adet H tipi yurt bloğu ile 672 odadan oluşan ve 2 yemekhane ile bir camiden oluşan Öğrenci Evleri'nde incelemelerde bulundu.

Albayrak, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni anlayış içersinde hep yurt problemi olduğunu söyleyerek, "Biz YURTKUR Genel Müdürlüğü olarak artık öğrencilerimizin tercih edeceği yurtları yapmaya başladık. Yani ranza sisteminden karyola sistemine geçerek, 4 yıldızlı otel ayarında yurtlar yapıyoruz. Artık Yüksek Öğretim Kurumu ranzalı yurtlar yapmayacaktır. Biz son 5 yılda 27 bin yatak kapasiteli yurt açtık. Bundaki en önemli etken ise öğrencilerin ev tercih etmeleri idi.

Bu şekilde Türkiye genelinde 39 projemiz devam ediyor ve ardından 43 projemiz daha var. Öğrenciler artık sağlıksız yurtlarda kalmıyor. Son 5 yılda yaptığımız yurtlar artık suit odalı. Türkiye'de hala yurt sorunumuz var, ama bu sorunu 5 yıl içersinde halledeceğiz. Yaptığımız yeni yurtları işletirken ticari bir amaç düşünmüyoruz. Bizim amacımız sadece sosyallik. Karabük'teki bu öğrenci yurdumuz 4 yıldızlı otel niteliğinde olacak. Burada ücretler biraz pahalı olabilir, ama biz Belediye Başkanımız, rektörümüz ile oturup birlikte fiyat ayarlaması yapacağız. Bu proje Türkiye'de örnek bir proje ve bu sayede üniversitenin çok kısa bir zamanda büyüyeceğini söyleyebiliriz. Tabii ki üniversite büyüdükçe de bizler yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Albayrak ayrıca, öğrencilerin son 5 yıldır Kredili Yurtlar Kurumu ve devletten çok memnun olduğunu ifade ederek, "Bunun nedeni ise, verilen burs paralarının günü gününe ödenmesi, sabah ve akşam yemeklerinin intizamlı ve sağlıklı bir şekilde verilmesidir" diye konuştu.

İnceleme gezisine katılan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, öğrenci sayısının 2 yıl içinde 10 bin olacağını belirterek, kampüs alanında Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edilen alana yurt yapılmasını istedi.

..
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 09:13:05
Güncelleme :23 Mayıs 2008 Cuma 09:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?