18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Yuva çocuklarına vali şefkati

Karabük Valisi Can Direkçi, Bulak Köyü'ndeki çocuk yuvasını ziyaret ederek, çocukların sorunlarını dinledi. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kabullar, Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Özduran, gönüllü anne Yasemin Kuş ile birlikte Bulak Çocuk Yuvası'nı ziyaret eden Vali Can Direkçi, burada barınan çocuklara, sorunları olup olamadığını sordu. Çocuklardan Furkan Özbalat tarafından seslendirilen, "Sivas'ın Yolları" türküsü ise duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Bulak Çocuk Yuvası Müdürü Mahir Sakaoğlu, yuvada barınan çocuklarla ilgili olarak Vali Can Direkçi'ye bilgiler verirken, 7-12 yaş arası çocukların değişik okullara gittiğini ve bu okulların da Beşbin Evler ve 100. Yıl Mahallesi'ndeki okullar olduğunu söyledi. 

Çocuk yuvasını mutfaktan başlayarak tüm birimleri tek tek inceleyen Vali Can Direkçi, gönüllü annelerin, geliş-gidişlerinde sorun yaşadıklarını söylemeleri üzerine İl Milli Eğitim Müdürü'nü telefonla arayarak Bulak Çocuk Yuvası'na gönüllü anneler için servis aracı tahsis edilmesini istedi. Yuvada kaloriferlerin yanmadığını da öğrenen Vali Direkçi, kaloriferlerin hemen yakılması talimatını da verdi. 

Vali Direkçi, yuvadaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi talimatını vererek, bir dahaki ziyaretinde bu eksiklikleri giderilmiş olarak görmek istediğini söyledi. Direkçi, en çok kitap okuyan 10 çocuğu da ödüllendireceğini ifade ederek, bu ödülleri yarı yıl tatiline girerken vereceğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 19:43:19
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 11:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?