18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Zabıta müdüründen uyarı

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse vatandaşlardan seyyar satıcılara itibar etmemelerini, alışverişlerini vergisini veren ve kayıt altında olan esnaflardan yapmalarını istedi.


Vatandaşların özellikle bu dönemlerde seyyar satıcılara fazla itibar etmemelerini isteyen Köse, yaptığı açıklamada, "Özellikle bu dönemlerde diyoruz, çünkü günlük yaşamış olduğumuz bazı olaylar var. Örneğin seyyar satıcılık yapan kişilerden alış veriş yapan vatandaşlarımız zaman zaman aldıkları malların bozukluğundan yada farklı konulardan şikayetler getirmektedir. İlimizde seyyar satıcılık yapmak kesinlikle yasaktır.

Ekiplerimiz ile bu konunu üzerinde hassasiyetle durmaktayız. Seyyar satıcıdan alışveriş yapan vatandaşlarımız ilgili şikayeti bize ilettikleri zaman, adı üzerinde seyyar oldukları için bunlara ulaşmak yada yakalamak zaman zaman mümkün olmamakta. Bu nedenle vatandaşlarımızın vergisini veren, kayıt altında olan esnafımızdan alışverişlerini yapmaları daha uygun olacaktır. Vatandaşlarımızdan bunu, hem tüketici haklarının korunması, hem de kendi maddi ve manevi haklarının korunması açısından istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?