18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Zabıtadan dilenci avı

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri motorize ve yaya ekip olmak üzere dört ekip oluşturarak cami ve pazar alanlarında dilencilik yapıp haksız kazanç elde etmek isteyen vatandaşlara göz açtırmıyor.


Cami ve pazar alanlarında yapılan denetimlerde dilencilik yapmak isteyen vatandaşlar zabıta ekiplerince toplanarak haklarında gerekli işlemler yapıldı.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve bu illere bağlı ilçelerden gelen dilencilerin yakalanarak gerekli cezai işlemin yapıldığını ve geldikleri yere geri gönderildiğini söyledi.

Zabıta Müdürlüğü olarak bu tür operasyonlar yapmakta ve dilencileri toplayarak gerekli cezai işlemleri uyguladıklarını söyleyen Sedat Köse, "Son zamanlarda gerek vatandaşlarımızın şikayetleri, gerek yazılı ve görsel medyada çıkan haberler doğrultusunda Zabıta ekiplerimizi oluşturarak Cuma günü tekrar dilencilerle ilgili işlem yapmaya karar verdik. İlimizde Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve bu illere bağlı ilçelerden gelen dilenciler bulunmakta.

Ne yazık ki vatandaşlarımızın dini ve manevi duygularını sömüren, onların iyi niyetini kullanan, kendilerini yardıma muhtaç gibi gösterip dilenciliği meslek haline getirerek kazanç kapısı olarak gören bu şahıslarla mücadelelerimiz devam etmektedir. Vatandaşlarımız ise bu konuda çok duyarlı. Bize gerekli bilgi ve şikayetleri dile getiriyorlar. Bizlerde bu şikayetleri değerlendirerek gereğini yapıyoruz.

 Dilencilik yapmak isteyenler hayal kırıklığına uğramış olabilir ama vatandaşlarımızın manevi duyguları ile oynayan insanların da bir şekilde değerlendirmeye alınarak men edilmesi gerekiyor. Gerçek yardıma muhtaç insanlara gerek müdürlüğümüz, gerekse Belediyemizce gerekli yardımlar yapılmaktadır. Bu bağlamda gerçek yardıma muhtaç ve durumu iyi olmayan vatandaşlarımız belirlenmesi halinde gerek Valilik, gerekse Belediye Başkanlığımızca kurulan kuruluşlara bu isimler verilerek değerlendirmeye alınmaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?