22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Zabıtadan dilenci operasyonu

ZABITADAN DİLENCİ OPERASYONU

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri özellikle Ramazan'da vatandaşların dini ve manevi duygularını sömürerek, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen vatandaşlara yönelik denetimlerini artırdı.

Zabıta Müdürlüğü Ekiplerince oluşturulan ekiplerce yapılan denetimlerde dilencilik yapan vatandaşlar toplanarak haklarında gerekli işlem yapıldı. Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yapılan açıklamada özellikle çevre illerden gelen dilencilerin vatandaşların manevi duygularını sömürerek, bunu da kendilerine meslek hale getirenlere kesinlikle taviz verilmediği ifade edildi. Belirli aralıklarla sürdürülen dilenci denetimlerinde yakalanan şahıslara gerekli yasal işlem yapıldıktan sonra Karabük dışından gelenlerin geldikleri yere geri gitmeleri sağlıyor.

Bilindiği gibi gerçek yardıma muhtaç vatandaşlara Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce gerekli yardımlar yapıldığı gibi, ihtiyaç sahibi vatandaşların da bildirildiği taktirde yapılan araştırmanın ardından bu vatandaşlara da gerekli yardımlar yapılıyor. Vatandaşları dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 24 Saat boyunca Alo 153 nolu telefonu arayarak bu konuda şikayet ve ihbarlarını iletmelerini, yapılacak olan ihbarların da ekiplerce derhal yerinde değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kendilerine de bilgi akışı sağlanacağını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 12:03:01
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 14:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?