18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Zafer Bayramı kutlanıyor

Karabük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde sabah saatlerinde tören düzenlendi.


Karabük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilk tören, Yenişehir Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu ile başladı. Çelenk koyma törenine Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Jandarma Yüzbaşı Naci Uyar, günün anlamına binaen yaptığı konuşmada, "Ulusumuz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen gafillere anlamlı ve unutulmayacak bir ders vermiştir" dedi. Uyar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, zaferler içinde en anlamlı olanlarıdır. Büyük zaferler ülkemizi parçalamak isteyenlere ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı yüce Türk milletinin sarsılmaz azmi yüksek iradesi vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanılmıştır.

Denebilir ki bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar olarak dolaşıyorsak, yurdumuzu emperyalist batıdan vicdanımızı ve düşüncemizi dogmatik ve batıl fikirlerden kurtarmışsak, bu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda da ana bağrı sıcaklığını duyuyorsak, nefes alıyorsak bunların hepsini bu zafere borçluyuz."


Konuşmanın ardından Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Rafet Vergili, halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Yenişehir Atatürk Anıtı'ndaki törenlerin sona ermesinin ardından Karabük İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, İl Jandarma Komutanlığı gazinosunda tebrikleri kabul etti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 13:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?