18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Zafer Çağlayan Karabük'e gelecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın Karabük ziyareti kapsamında Vali Nurullah Çakır Başkanlığında, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Karabük Ticaret Odası Başkanı Pehlivan Başlan, Safranbolu Ticaret Odası Başkanı Bahattin Eker, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve ilgili daire müdürlerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.


Vali Nurullah Çakır, 16 Mart Pazartesi günü Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın Karabük ziyareti kapsamında geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirileceğini ifade ederek, toplantının içeriği ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Bakan Çağlayan'ın Karabük gezisini özellikle ticaret açısından önemli bir şans olduğunun altını çizen Vali Nurullah Çakır, "Bir Sanayi kenti olarak 16 Mart Pazartesi günü Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan'ı konuk edeceğiz.

Bakanımız İstişare Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirmek üzere Karabük'e geliyor. Gençlik Merkezi'nde Bakanımızın Başkanlığında, Valilik, Karabük ve Safranbolu Ticaret Odaları temsilcileri, Esnaf Odaları Birliği temsilcisi bir panel gerçekleştirilecek. Bu panele tüm sektörlerden olmak üzere geniş bir katılım gerçekleştirilecek. Tabi ki Bakan Çağlayan'ın Karabük gezisinde öncelikli sırayı bölgesel ve sektörel teşvik konusu alacak. Bunun yanı sıra Filyos Projesi, tekstil sektörü, ahşap sektörü, Organize Sanayi Bölgemiz, Enerji Hattı, cansuyu kredileri gibi benzeri konular gündemde tutulacak. Esnafımızın beklentileri yönünde bu toplantı önemli bir fırsat olacak.

Biz Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir vilayetiyiz. Ne isteyeceğimizi bilmek zorundayız. Yapacağımız istişare toplantısına il dışından da işadamlarımızı davet edeceğiz. Bu toplantıya hepimiz enerjik ve vizyon oluşturarak çok iyi hazırlanıp önemli neticeler almak zorundayız. Ayrıca kentimizin istekleri doğrultusunda hazırlayacağımız dosyaları detaylı bir şekilde Bakanımıza iletmemiz gerekiyor" dedi.
Vali Nurullah Çakır'ın bu açıklamalarından sonra toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?