21
Mayıs
2024
Salı
EMLAK-KONUT

Gecekondu önleme çalışmaları tam hız

Karabük Cevizlidere'de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan gecekondu önleme ve kentsel yenileme çalışmaları, süratle devam ediyor. TOKİ tarafından Türkiye'de ilk proje olan kentsel yenileme ve gecekondu önleme çalışmalarının birinci etabının inşaatı yükselmeye başladı.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, yaptığı açıklamada, "Karabük'te değişim sürüyor, şehrin çevresinde ve görünümündeki değişiklik gözle görülür şekilde devam ediyor. İlk projemiz Cevizlidere Kentsel Dönüşüm ve Gecekondu önleme projesinde inşaatlar yükselmeye başladı. Bu yükselmeler Karabük için her konuda devam edecek. Karabük halkının desteği devam ettiği müddetçe her şeyi Karabük için yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Cevizlidere kentsel yenileme projesi 2 etaptan oluşuyor. 1. etap 384 adet konut ve kapalı otopark inşaatları (6 blok-3/b3-3c tipi) başladı. C tipi 2 blok fore kazıkları tamamlanarak radye temelleri atıldı. C tipi 3. blok fore kazıkları tamamlandı ve kalıpları yapılıyor, önümüzdeki günlerde ise betonu atılacak. B-3 tipi konutların hafriyatı yapıldı, yol kenarı mini fore kazıkları tamamladığında hafriyat tamamen açılacak ve inşaatlarına başlanacak. Şu anda 1 kule vinç kuruldu ve diğer kule vinç kurulması çalışmaları devam ediyor. 2. etap ihalesi ise, 20 Eylül 2005 tarihinde yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 14:05:23
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 03:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?