18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Tursab Başkanı Karabük'te

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, beraberinde yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri ve danışmanlarıyla birlikte Karabük'ün Safranbolu İlçesi'ni gezdi. 

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile beraberindekiler, Karabük Valisi Cemalettin Sevim, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu Turizmciler Derneği Başkanı Ahmet Ünal ve yönetim kurulu üyeleriyle ilçedeki turizmciler tarafından karşılandı. 

Ulusoy ve beraberindekiler, Safranbolu'da ilk olarak öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Safranbolu Meslek Yüksekokulu'na geçen Başaran Ulusoy, Okul Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı makamında ziyaret ederek verilen turizm eğitimi hakkında bilgi aldı. Ulusoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dövize ihtiyacı olduğu 1980'li yıllarda özellikle Akdeniz Bölgesi'nde deniz turizmine önem verdiğini ve bu alanda yatırımlar yaptığını söyledi. Ulusoy, "Bu sırada kültür ve doğa turizmini ihmal ettik. Bu yörelerimiz, kendi kaynakları ve fedakarlıklarıyla bugünlere geldi. Artık bizim de bu bölgeler için üzerimize düşeni yapmamız lazım" diye konuştu. 

Taşranın Anadolu değil, İstanbul olduğunu ileri süren Ulusoy, "Büyük kentlerde aynı apartmanda yaşadığınız insanları tanımaz, onların sağlık durumlarıyla ilgili bilgiler edinemezsiniz. Safranbolu'da ise komşularınızı tanır, onlarla birlikte yaşar, başınız ağrısa bir komşunuza gidersiniz. Hatta Safranbolu'da kapınızı bile kilitlemez, ihtiyacınız olan herhangi bir şeyi kendi eviniz ya da bahçeniz gibi kapısı açık olan komşunuzun evinden alabilirsiniz. Bu kültür ve yaşam tarzı, bu topraklarda yıllardır böyledir ve büyük kentlerde bir özlemdir. Bu yaşam şeklini bozmayın. Çok katlı apartmanlar yapabilirsiniz, daha modern yaşayabilirsiniz ancak bu kenti kuramazsınız. Çünkü buradaki temel size izin vermez" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin ön sözünün 1915'te Çanakkale'de, son sözünün ise Lozan'da yazıldığını kaydeden Ulusoy, "Bu Cumhuriyet köklü kültürü, bir çok değeri olan bir cumhuriyet. Bu ülke, bize köklü bir kültür bırakmış. Camisiyle, kilisesiyle, sinagoguyla, zengin hoşgörüsüyle dünyanın hayran olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dinimiz gereği bunları korumak mecburiyetindeyiz. Yaşayarak yaşatmalıyız" dedi. 

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Safranbolu'da bir konak alacaklarını belirtirken, kendilerinin alacağı konağın diğer kurumların ilgisini de Safranbolu'ya çekeceğini belirtti. Buradan bir konak almalarının Safranbolu'ya bir jest olmadığını belirten Ulusoy, "Biz buraya jest yapmak için bir konak almıyoruz, burada olmayışımızın TÜRSAB açısından bir kayıp olduğunu biliyoruz. Çorbada bizim de bir tuzumuz olmalı. Safranbolu'yu bilmemek ayıp, gezmemek ise kayıptır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 21:12:17
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 09:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?