5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

22 kamu görevlisi yargılanıyor

Kastamonu DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Hasköy Sulama Projesi ile ilgili olarak müteahhit firmaya yaklaşık 7 trilyon lira fazla ödemede bulunulduğu iddiasıyla 22 kamu görevlisi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. 

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bugünkü ilk duruşmada Kastamonu'da bulunan sanık durumundaki kamu görevlilerin tamamı hazır bulundu. İlk ifadelerini yazılı olarak sunan kamu görevlilerinin tamamı, savcılık iddianamesinde yer alan suçlamaları kabul etmediklerini beyan etti. Sanık kamu görevlilerinin avukatı Mehdi Keskin, esas hakkındaki savunmalarını il dışında bulunan bazı sanıkların da ifadeleri alındıktan sonra yapacaklarını, ancak müvekkillerinin çalıştıkları yerlerdeki işlerinin aksatılmadan yürütülmesi için duruşmalardan vareste tutulmaları talebinde bulundu. Fazla ödemede bulunulduğu ileri sürülen firma yetkililerinin avukatı Vahap Bozkurt da, şirketin müvekkillerinin ölen babalarından miras kaldığını, Ankara'da bulunan müvekkillerinin Kastamonu'ya gelip gitmelerinin işleri dolayısıyla mümkün olmadığından duruşmalara katılmamalarını talep etti. 

Bozkurt, esas hakkındaki savunmalarını dosyadaki ifadeler tamamlandıktan sonra yapacaklarını belirtti. Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Bayraktar da sanık konumundaki bazı kamu görevlilerinin isimlerinin Bartın'daki Kirazlı Köprüsü Projesi'yle ilgili müfettiş raporlarında da geçtiğini, bu nedenle Kirazlı Köprüsü dosyasının da incelenmesini talep etti. Duruşmaya kısa bir süre ara veren mahkeme heyeti, Kirazlı Köprüsü dosyalarının incelenmesine, ifadelerini veren kamu görevlilerinin bundan sonraki duruşmalara arzuları doğrultusunda katılıp katılmamalarına ve duruşmaya 7 Aralık Perşembe günü devam edilmesine karar verdi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?