23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yılların emeği kül oldu

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı bir köyde meydana gelen yangında bir ev, bir otomobil, römorkuyla birlikte bir traktör, ahır, garaj ve 15 ton sarımsak ile üç koyun yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki Kornopa köyünde Orhan Esen'e(50) ait kurulukta yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüyerek kuruluğun yanında bulunan samanlık, garaj ve kullanılmayan bir eve sıçradı. Taşköprü Belediyesi itfaiye ekiplerinin kısa süredeki müdahalesine rağmen yangında, Orhan Esen'e ait kullanılmayan bir ev, bir otomobil, römorkuyla birlikte bir traktör, ahır, garaj ve 15 ton sarımsak ile 3 koyun yanarak kül oldu. 

İlk olarak köylülerin müdahale ettiği yangında hava sıcaklığının eksi 15 derecede olması nedeniyle vatandaşlar ve itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Ev sahibi Orhan Esen, her şeyini yangında kaybetmenin verdiği üzüntüyle gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 4 saat süren söndürme çalışmaları sonunda yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 18:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?