18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Seçim bürosuna saldırı: 1 ölü

Seçim bürosuna saldırı: 1 ölü

Kastamonu'nun Hisarardı Mahallesi Şeyh Şaban'ı Veli Caddesi üzerindeki bir muhtar adayına ait seçim bürosunda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, bir süredir aralarında husumet bulunduğu ve yaklaşık 1 hafta önce kavga ettikleri iddia edilen Aydın Kabakçı ile Mehmet H. isimli şahıs arasındaki gerginlik cinayetle noktalandı. Kastamonu Hisarardı Mahallesi Muhtar Adayı Ali Ortaoruç'a ait seçim bürosunda bulunan Aydın Kabakçı (27), seçim bürosuna gelen Mehmet H'nin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna isabet eden iki kurşunla ağır yaralanan Aydın Kabakçı, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen
kurtarılamadı.

Olayın duyulmasının ardından seçim bürosuna gelen muhtar adayı Ali Ortaoruç, cinayetin muhtarlık seçimiyle her hangi bir ilgisinin bulunmadığını, iki şahıs arasında bir haftadır tartışma ve kavganın sürdüğü şeklinde kendilerinin duyumlarının bulunduğunu söyledi.

Seçim bürosuna mahalledeki tüm seçmenlerin gelip gittiğini, hemen herkese de çay ikramında bulunulduğunu ifade eden muhtar adayı Ortaoruç, "Böyle can sıkıcı bir olayın büromuzda yaşanması bizleri de üzdü. Ancak herkes bilsin ki, olayın kesinlikle bizimle bir ilgisi yok. Sadece maktulun büromuzda bulunması ve arasında husumet bulunan kişinin de olayı bizim büromuzda işlenmesinden ibaret" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 23:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?