6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

3 yıl süren rapor davasında berat

Göz rahatsızlığı nedeniyle 3 yıl önce doktora giden ve hekimin kendisine verdiği 8 günlük rapor için Kastamonu TEKOM Disiplin Kurulu tarafından disiplin cezasına çarptırılan Hikmet Şahin, davanın beraatle sonuçlanmasına tepki gösterdi. Şahin, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar götürmekte kararlı olduğunu belirtti.

Verilen rapor davasının süreci şöyle başladı. 2002 yılında göz rahatsızlığı geçiren Hikmet Şahin, iş yerinden aldığı vizite kağıdıyla birlikte doktora gitti. Şahin'e "Karatit" teşhisi koyan doktor, 8 günlük rapor verdi. Hikmet Şahin'in rapor almasının işleri aksattığını ileri süren Kastamonu TELEKOM Disiplin Kurulu, disiplin cezası uygulayınca, olay adliyelik oldu.

Cumhuriyet Savcılığı'na vermiş olduğu bir dilekçeyle kendisine disiplin cezası veren kişiler hakkında şikayetçi olan Hikmet Şahin'in talebine, savcılık takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine karara itiraz eden Şahin'in dosyası, Kastamonu'nun ilçesi olan İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gitti. Şahin'in takipsizlik kararının kaldırılması yolundaki talebini olumlu karşılayan üst mahkeme, sorumlular hakkında ceza davası açılmasına karar verdi.

Yaklaşık 3 yıl süren rapor davasının Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 Aralık tarihindeki son duruşmasında, mahkeme heyeti davayı beratla sonuçlandırdı. Dava dosyasında her şeyin çok açık olduğunu ve doktor raporlarının bulunduğunu belirten Kastamonu TELEKOM çalışanı Hikmet Şahin, hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

Kararla ilgili önce temize gideceğini ifade eden Şahin, "Yargıtay'dan gelecek sonuç ne olur bilmem. Ancak ben konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götürmeyi düşünüyorum. Doktorun vermiş olduğu rapordan dolayı disiplin cezası uygulanan bir memur olabilir mi? İnsan sağlığı bu kadar mı önemsiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 14:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?