4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

'Balyoz 2' operasyonu

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü "Balyoz 2" adı operasyonda gözaltına alınan 20 zanlıdan 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Geçtiğimiz Cuma günü sabah saat 05.30'da gerçekleştirilen operasyonun, "suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturan, birlikte eylem yapan, uyuşturucu madde kullanan, bulunduran ve nakleden, haraç alan, tahsilat yapan, adam kaldıran, silah bulunduran ve çeşitli suçlar işledikleri iddia edilen şüpheliler" üzerine yapıldığı belirlendi. Konuya ilişkin Valilik'ten yapılan açıklamada, Kastamonu il merkezinde 18, Taşköprü'de 2, Devrekani'de 1, Ankara'da 2, Afyon'da 1 ve Karabük ilinde 2 nokta olmak üzere, toplam 26 noktaya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden eş zamanlı operasyon yapıldığı bildirildi. 

İl merkezinde yapılan aramalarda, 150-200 gr esrar, sahte kimlik, 6 bin YTL, 31 adet Cumhuriyet altını, 1 adet 9mm silaha ait boş şarjör, 1 adet 14 sayfası dolu senet defteri, 1 adet kuru sıkı tabanca, balkonda saksı içersinde 50 kök kenevir bitkisi, 2 adet sustalı bıçak, 68 adet MKE yapımı dolu fişek, 5 adet 7,65 mm dolu fişek, dört deste halinde tütün sarma kağıdı, 14 adet üzerinde çeşitli isimler bulunan tarih ve meblağ kısımları boş senet, 6 adet üzerinde çeşitli isimler bulunan tarih kısımları boş meblağ kısımları dolu, 5 adet tarih ve meblağ kısımları dolu senet, 2 adet boş senet, plastik kutu içersinde 20 gr kubar esrar, kutu içerisinde 10 gr çetene tabir edilen kenevir tohumu, 50 gr toz esrar maddesi, 1 adet yarısı içilmiş 1 adette içmeye hazır esrarlı sigara, 1 adet Astra model 4000 ibareli 7,65 mm. ruhsatsız tabanca ve 8 adet 7,65 mm MKE yapımı dolu fişek, 1 adet ruhsatlı pompalı yivsiz av tüfeği ve 14 av tüfeği fişeği, Parlament sigara paketi içerisinde naylona sarılı şüpheli madde ve tütün sarma kağıdı ile 5 adet üzeri yazılı senet ele geçirildiği öğrenildi. 

Söz konusu operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden, NG, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısının tutuklama talebiyle mahkeme sevk ettiği, C.E, A.E, E.E, R.K, Ş.D, Ş.B, M.N.A, H.B.Ş, N.Ş, Ö.S, M.Ş.Ö ve MA isimli şahıslar tutuklanırken, memur olan H.E, Ö.M, N.B, F.G ve C.D isimli şahısların durumları Memurin Muhakemat Kanunu'na göre değerlendirileceğinden serbest bırakıldı. Aynı olayla ilgili aranan K.U ve U.A isimli şahısların yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 19:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRAH ÖZIŞIK IP: 88.226.103.xxx Tarih : 5.07.2007 17:49:52
selam ben karabükten bir vatandaş ama farklı bir vatandaş polislere yardımcı olan bir vatandaş gec e gündüz bir iş vere bilmek için her günüm SALCANO: BİSİKLETİMLE geceyor suçlu olan kim varsa söylerim ailemi bile söylerim ve söyledim benim anne ve baba yok sadece allahım var ama emniyet mesubundan allah razı olsun ve üst rütbeden çok allah razı olsun yani ben farklı bir insanım bu gibi aporosyon çok hoşuma gidiyorumn bir patlama ben yapacam GEZİ __Cİ TİM KEPVETULLAH 05558452012