5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çete operasyonu

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 9 aydır yaptığı çalışma, "Balyoz-1" adı verilen operasyonla son buldu.

Kastamonu il merkezi ve ilçelerde meydana gelen "adam öldürme", "öldürmeye azmettirme", "iş yeri kurşunlama" ve "silah ticari" gibi suçlara karıştığı iddia edilen 27 kişi, "Balyoz-1" adı verilen operasyonla gözaltına alındı.

Kastamonu Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Bayraktar'ın koordinesinde polis ve jandarmanın müşterek yaptığı eş zamanlı operasyon, sabah saat 06.00'da gerçekleştirildi. İl merkezi, Devrekani ve merkez ilçeye bağlı 5 köyde toplam 14 ayrı noktaya baskın yapan güvenlik güçleri, 4 adet ruhsatsız, 1 adet ruhsatlı, 1 adette kuru sıkı tabanca ve 100 adet mermi ele geçirildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişiden 18'i, polisteki sorgulamalarının artından Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcı Bayraktar'ın mevcutlu olarak istediği R.Y., E.Y., A.H., İ.F., S.B., M.G., H.D., E.S. ve Y.S. isimli şahısla dün adliyeye götürülmüştü. Şahısların tekrar ifadesine başvuran Cumhuriyet Savcısı, 9 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkemeye çıkartılan 9 kişiden 6'sı tutuklanırken, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 15:11:09
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 17:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?