5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hırsızlar kıskıvrak yakalandı

Kastamonu'da bir gecede 2 hırsızlık olayını gerçekleştiren ve polisin ısrarlı takibi sonucu İstanbul girişinde yakalanan soyguncular tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, gece yarısı İsmailbey Mahallesi İnebolu Caddesi üzerindeki 37 PA 324 plakalı kamyoneti çalan Adıyaman ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 2 soyguncu, daha sonra Kastamonu Sanayi Sitesi'ndeki Goodyear bayiine girerek yaklaşık 60 bin YTL değerindeki otomobil lastiklerini kamyonete yükleyip kayıplara karışmıştı. Sabah 07.00 sularında, önce kamyonetin çalındığı yolunda ihbar alan Kastamonu Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olayla ilgili incelemelerini sürdürürken 2. bir ihbarla karşılaşmıştı. Saat 08.15 sularında, Kastamonu Sanayi Sitesi'ndeki Goodyear bayiinden 60 bin YTL'lik oto lastiğinin çalındığını öğrenen güvenlik güçleri, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de iş yerine gelmesiyle çevrede çalışma başlamıştı.

Çalınan kamyonetin hayvan taşımacılığında kullanıldığını, lastiklerin çalındığı iş yerinde de hayvan dışkılarının bulunduğunu belirleyen polis, 2 hırsızlık olayının da aynı kişiler tarafından yapıldığını ve İstanbul'a gittikleri tespit etmiş ve düzenlediği operasyonda zanlıları yakalamıştı.

Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yakup Y. Ve Recep B. İsimli soyguncular, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların tutuklanmasının ardından, Tosya ve Karabük'te meydana gelen 3 hırsızlık olayı da aydınlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?